Hlavní obsah

Veřejná vánoční generálka v příbramském divadle se blíží

Novinky, Jitka Honischová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce před Vánocemi si každoročně vyzkouší v příbramském divadle stovky dětí i dospělých. Ostatně 9. prosince je už adventní čas, takže to přímo svádí k tomu udělat si hezký rodinný den.

Foto: Lenka Šenková, grafička
Článek

Na přípravě Vánoc by se měly podílet i malé děti, a právě to se v divadle mohou naučit. Vyzkouší si zdobení perníčků, vyrobí si svícny, vánoční dekorace a mnoho dalšího. 

Tyto činnosti děti baví a navíc k nim mají velkou motivaci. Za každý výrobek obdrží do karty jedno razítko. A pouhá čtyři razítka stačí k tomu, aby se nadělovalo. Dva velké vánoční stromy budou doslova zasypány dárky. Při divadelní vánoční generálce nejde o netrpělivost a zvědavost, co asi Ježíšek nadělil, ale dárek si děti mohou vybrat podle svého.

Atmosféru umocní i kapela s vánočním repertoárem nebo výstava betlémů a jarmark. Velký sněhulák sice není moc pohyblivý, ale přesto se bude snažit, a dokonce si s dětmi i zatancuje. Ledová královna a její sněhové vločky budou vypadat, jako kdyby se do divadla snesly přímo z Disneyových filmů. A úplnou poetiku Vánoc dotvoří andělé.

A pokud budete z toho vánočního mumraje unavení, tak si klidně můžete jít sednout. Stačí si vybrat pohádku. Svá sedadla nabízí kino a velká i malá scéna.

„Příprava celé akce zabere spoustu práce a času. A vůbec bychom se neobešli bez sponzorů, kterým bych chtěla touto cestou poděkovat. Ale když potom cítíme tu atmosféru a vidíme rozzářené děti, tak z nás veškerá únava spadne. A každý rok se tyto pocity opakují,“ říká s úsměvem manažerka akce Renáta Špínová.

Vánoce v divadle (na nečisto) si přijďte vyzkoušet 9. prosince. Zvonečky cinkají začátek v 10 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám