Hlavní obsah

Velký happening na starém veltruském mostě letos počtvrté

Novinky, Martin Tlustý

Dlouhé stovky návštěvníků se letos dají opět očekávat na letošním již čtvrtém mostním Happeningu na starém veltruském mostě nad miřejovickým zdymadlem. Letošní akce poběží v sobotu 8. září od dvou hodin odpoledne až do půlnoci.

Foto: Archiv akce

Oficiální plakát mostního happeningu 2018

Článek

Starému veltruskému mostu je letos 115 let a až do roku 1974 po něm projížděla osobní i mezinárodní kamionová doprava. Posledních 44 let přes most spojující Veltrusy a Nelahozeves vede hojně turisty využívaná stezka pro pěší a cyklostezka.

Obrysy mostu již dlouhá léta rovněž slouží jako kulisy pro natáčení filmů a řady různých reklam. Místním miřejovickým zdymadlem projíždějí řady tlačných remorkérů a v posledních letech zde značně vzrostl počet průjezdů českých, německých a švýcarských hotelových lodí zpravidla mířících z Berlína do Prahy a zpět.

V roce 2015 napadlo místní starosty se souhlasem Státní plavební správy a majitelem zdejší letité malé vodní elektrárny, firmou Czech Hydro, zde na zkoušku uspořádat vcelku skromný mostní happening, a to za mohutné podpory dlouhé řady místních zájmových spolků, a to jak z pravého (veltruského), tak i z levého (nelahozeveského) vltavského břehu.

Akce se hned napoprvé maximálně vydařila, a tak se tato záhy stala již akcí každoročně vyhledávanou dlouhými stovkami návštěvníků jak ze široka, tak i z daleka.

Nudou, žízní ani hladem zde rozhodně umírat nebudete. Očekává se rovněž stále ještě letní slunečné počasí s teplotami do 26°C. Doražte opět se svými přáteli a znovu si užijte báječnou zářijovou sobotu. Vstupné na akci je pouze dobrovolné.

Během dne bude prý k zakoupení panamská káva, piva známých minipivovarů, belgické hranolky, domácí dezerty, čokoládové pralinky, vína z místních vinařství, belgické hranolky atd.

V případě zájmu můžete dokonce přijet od kralupského mostu TGM lodí, která bude odjíždět mezi jednou až šestou hodinou odpoledne a z Veltrus do Kralup se bude vracet vždy o půl hodinu později.

Program bude po obou dvou stranách mostu nejdříve zahájen vystoupeními pro děti, kterým budou zpívat Ondřej Galuška se sborem Playground English a z druhé strany mu o hodinu později začne mohutně konkurovat vracející se Pískomil. Děti si určitě užijí pohádku O prasátku a myšce, jakož i bubnování. Nebudou prý chybět ani oblíbení koníčci, historická auta ani motocykly.

V půl osmé večer začne hrát Norbi Kovács s Olinem Nejezchlebou, následovat pak budou Michal Pavlíček s Monikou Načevou. Nebude chybět ani krátký divadelní horor.

V deset večer začnou rockoví Amberlane a jako jazzový vrchol večera vystoupí zde již zavedený Original Vintage Orchestra Petra Kroutila.

Během dne bude prý k zakoupení panamská káva, piva známých minipivovarů, belgické hranolky, domácí dezerty, čokoládové pralinky, vína z místních vinařství, belgické hranolky atd.

Další informace: https://cs.wikipedia.org/wiki/Malá_vodní_elektrárna_Miřejovice, https://cs.wikipedia.org/wiki/Jezový_most_a_zdymadlo_Miřejovice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám