Hlavní obsah

Velký happening na starém veltruském mostě letos počtvrté

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé stovky návštěvníků se letos dají opět očekávat na letošním již čtvrtém mostním Happeningu na starém veltruském mostě nad miřejovickým zdymadlem. Letošní akce poběží v sobotu 8. září od dvou hodin odpoledne až do půlnoci.

Foto: Archiv akce

Oficiální plakát mostního happeningu 2018

Článek

Starému veltruskému mostu je letos 115 let a až do roku 1974 po něm projížděla osobní i mezinárodní kamionová doprava. Posledních 44 let přes most spojující Veltrusy a Nelahozeves vede hojně turisty využívaná stezka pro pěší a cyklostezka.

Obrysy mostu již dlouhá léta rovněž slouží jako kulisy pro natáčení filmů a řady různých reklam. Místním miřejovickým zdymadlem projíždějí řady tlačných remorkérů a v posledních letech zde značně vzrostl počet průjezdů českých, německých a švýcarských hotelových lodí zpravidla mířících z Berlína do Prahy a zpět.

V roce 2015 napadlo místní starosty se souhlasem Státní plavební správy a majitelem zdejší letité malé vodní elektrárny, firmou Czech Hydro, zde na zkoušku uspořádat vcelku skromný mostní happening, a to za mohutné podpory dlouhé řady místních zájmových spolků, a to jak z pravého (veltruského), tak i z levého (nelahozeveského) vltavského břehu.

Akce se hned napoprvé maximálně vydařila, a tak se tato záhy stala již akcí každoročně vyhledávanou dlouhými stovkami návštěvníků jak ze široka, tak i z daleka.

Nudou, žízní ani hladem zde rozhodně umírat nebudete. Očekává se rovněž stále ještě letní slunečné počasí s teplotami do 26°C. Doražte opět se svými přáteli a znovu si užijte báječnou zářijovou sobotu. Vstupné na akci je pouze dobrovolné.

Během dne bude prý k zakoupení panamská káva, piva známých minipivovarů, belgické hranolky, domácí dezerty, čokoládové pralinky, vína z místních vinařství, belgické hranolky atd.

V případě zájmu můžete dokonce přijet od kralupského mostu TGM lodí, která bude odjíždět mezi jednou až šestou hodinou odpoledne a z Veltrus do Kralup se bude vracet vždy o půl hodinu později.

Program bude po obou dvou stranách mostu nejdříve zahájen vystoupeními pro děti, kterým budou zpívat Ondřej Galuška se sborem Playground English a z druhé strany mu o hodinu později začne mohutně konkurovat vracející se Pískomil. Děti si určitě užijí pohádku O prasátku a myšce, jakož i bubnování. Nebudou prý chybět ani oblíbení koníčci, historická auta ani motocykly.

V půl osmé večer začne hrát Norbi Kovács s Olinem Nejezchlebou, následovat pak budou Michal Pavlíček s Monikou Načevou. Nebude chybět ani krátký divadelní horor.

V deset večer začnou rockoví Amberlane a jako jazzový vrchol večera vystoupí zde již zavedený Original Vintage Orchestra Petra Kroutila.

Během dne bude prý k zakoupení panamská káva, piva známých minipivovarů, belgické hranolky, domácí dezerty, čokoládové pralinky, vína z místních vinařství, belgické hranolky atd.

Další informace: https://cs.wikipedia.org/wiki/Malá_vodní_elektrárna_Miřejovice, https://cs.wikipedia.org/wiki/Jezový_most_a_zdymadlo_Miřejovice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám