Hlavní obsah

Velký dětský den na Březové přilákal několik stovek dětí i dospělých

Novinky, Michal Bedeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvního června se všude slaví Mezinárodní den dětí a ani na Březové u Sokolova tomu letos nebylo jinak. V odpoledních hodinách se na prostranství na "Výsluní" za místní hasičskou zbrojnicí prostřídalo přes 300 návštěvníků, kteří přišli se svými ratolestmi oslavit právě jejich svátek.

Foto: Michal Bedeč

Soutěžní stanoviště

Článek

Již od dopoledních hodin se desítky dobrovolníků účastnily příprav na nadcházející komponovaný program, který se konal pod záštitou Města Březová, kulturní komise a skupiny ČEZ, a. s. Počasí naštěstí přálo a po několika letech se nám konečně na Den dětí vyhnul déšť. Nic tedy nebránilo začátku oslav.

Již před 13. hodinou se postupně objevovali první návštěvníci, kteří po obdržení soutěžních karet začali obcházet jednotlivá soutěžní stanoviště. Kromě těchto her a soutěží, které probíhaly po celé odpoledne a děti za jejich splnění získávaly sladké dobroty, se na hlavním pódiu objevila v celku téměř dvouhodinová dětská show agentury Piškot.

Po ní následovala bublinová show Matěje Kodeše, držitele několika světových rekordů s bublinami. Sám Matěj předvedl tvorbu bublin od nejmenších až po ty obrovské. Po samotném vystoupení následoval tzv. workshop, během kterého si tvorbu bublin různých velikostí mohla vyzkoušet i veřejnost včetně přítomných dětí.

Po menší přestávce následovala ukázka výcviku psů z březovského kynologického klubu. Přibližně v 16 hodin došlo také na hudební číslo, kdy jsme se dočkali očekávaného vystoupení zpěváků z velmi oblíbeného muzikálu Děti ráje. Čtveřice známých účinkujících ve složení Genny Ciati, Bořek Slezáček, Tomáš Löbl a Petr Poláček roztančila a rozezpívala většinu přítomných diváků u pódia i v okolí. Z muzikálu zazněly nesmrtelné hity jako např. Nonstop, Nenapovídej či Pár přátel.

Program zakončili, již tradičně, místní hasiči, kteří pro děti připravili opět svou pěnu, ve které se některá dítka opravdu vyřádila. Během celého odpoledne byly pro děti k dispozici skákací hrad, jízda na koních, jízda ve vojenských vozech či oblíbená střelnice Buffalo Bill.

Samozřejmostí bylo také zajištění občerstvení pro veřejnost. Celkově se, i vzhledem k pozitivním referencím návštěvníků, oslavy vydařily a my se už nyní těšíme zase na příští rok, opět tady na Březové. 

Reklama

Výběr článků

Načítám