Hlavní obsah

Velikonoční program pro děti v Nemocnici Nový Jičín je letos nabitý k prasknutí

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdobení vajíček, pletení tataru, vyprávění o Velikonocích, velikonoční pohádka, malování na obličej, výroba velikonočních dekorací i velikonoční nadílka – to je výčet aktivit, které k Velikonocům patří, a o které letos nepřijde žádný z malých pacientů dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Foto: archiv nemocnice

Zdobení vajíček, pletení tataru, výroba dekorací – to je výčet aktivit, o které nepřijde žádný z pacientů dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Článek

Mimořádně pestrý program, který odstartoval v pondělí, pro dětské pacienty sestavila učitelka mateřské školy Helena Přikrylová ve spolupráci se staniční sestrou dětské JIP Bsc. Ivonou Mikulenkovou, zaměstnanci Novojičínského muzea a Bc. Dianou Ryšánkovou.

Program na dětském oddělení byl zahájen již v pondělí povídáním o Velikonocích a tradičních regionálních zvycích, o kterých dětem přijdou povyprávět zaměstnanci Zámku Nový Jičín. Na tuto výpravnou část programu pak děti budou moci navázat výrobou ozdob z vizovického pečiva, barvením vajíček a pletením tataru. 

Na úterní odpoledne pro děti připravila Bc. Diana Ryšánková program plný zpěvu, pohádek a také malování na obličej. „Zároveň všechny malé pacienty navštíví i velikonoční zajíček v doprovodu kocoura Kofíka a samozřejmě budou rozdávat i malou velikonoční nadílku,“ prozradila Mgr. Jana Tymlová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín. 

Ve středu 12. dubna pak na všechny malé zájemce i jejich doprovod čeká velikonoční dílnička, v rámci které si mohou vyrobit malou velikonoční dekoraci, kterou pak ozdobí jarní osení. 

„Svátky, a to nejen ty velikonoční, se snažíme dětem maximálně zpříjemnit a děláme vše pro to, aby o tradiční atmosféru nepřišly. Věřím, že Velikonoce si letos i v nemocnici maximálně užijí,“ dodala Jana Tymlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám