Hlavní obsah

Velikonoční jarmark na tři dny opanoval ostravský Kuří rynek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuří rynek v Ostravě, nyní Jiráskovo náměstí, uvítal návštěvníky Velikonočního jarmarku, který pro Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz zorganizovalo Centrum kultury a vzdělávání v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Velikonoční jarmark na Kuřím rynku. 27.3.2013

Článek

Velikonoční jarmark v Ostravě na Kuřím rynku je již tradicí. I ve dnech od středy 27. března do pátku 29. března zde mohou vždy od 15 do 18 hodin návštěvníci zhlédnout řemeslníky různých oborů v dobových kostýmech.

Řemeslníci své zboží nejen prodávají, ale i předvádět jejich výrobu v podobě z předminulého a minulého století.

Návštěvníci se v průběhu tří dnů setkávají s řezbářem, perníkářem, metlářem, kovotepcem. Je zde bohatá nabídka různých karabáčů a to jak pro malé chlapce, mladé muže tak i pro seniory. Zajímavé jsou i práce na výrobě tkaných i kreslených kraslic.

Doprovodný program se koná vždy od 15 do 18 hodin. Obsahuje mj. vystoupení gajdošské muziky Bukoň, Cirkus trochu jinak, historickou skupinu Calata, harmonikáře a flašinetáře a další zajímavý program. Samozřejmě nechybí nabídka velikonočních dobrot a pochutin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám