Hlavní obsah

Velikonoce slováckých herců: cestování, práce i "šlahačka"

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Blíží se Velikonoce a ty si letos herci Slováckého divadla užijí ve vytouženém volnu podle svých představ. O svátcích divadlo nehraje, a divadelníci tak mohou odpočívat a připravovat se na nadcházející dubnovou premiéru, kterou bude autorská koláž Zoji Mikotové a Ivy Šulajové Kdy bude po válce.

Foto: Slovácké divadlo

Herci Zdeněk Trčálek, Tomáš Šulaj a Jiří Hejcman obvykle slaví Velikonoce zvesela.

Článek

„Máme v divadle miniprázdniny, takže pojedu s přítelkyní do Jeseníku načerpat energii na blížící se dubnovou premiérou hry Kdy bude po válce,” potvrzuje mladý herec David Macháček.

Kolega David Vaculík přiznává, že ctí tradice. „Tož šlahačka, ne? O tradice je třeba pečovat. Těším se, že můj syn konečně letos překoná ostych a společně zmrskáme všechny ženy a dívky ve svém okolí. Že se u toho taky zmrskám, je více než pravděpodobné. Jak říkám, tradice je tradice,” říká sympatický herec.

Herečka Jaroslava Tihelková se letos netradičně chystá strávit Velikonoce pracovně. „Já mám Velikonoce pestré… Každý rok je trávím někde jinde. V Brně, ve Vysokém Mýtě, na Hutích… ale vždy s rodinou. Letošní Velikonoce však budou výjimkou – budu je trávit pracovně s ostravskou televizí. Ale prý se nemám bát, že o něco přijdu… prý mě vyšupají tam! No neva! Aspoň budu dlouho mladá a svěží,” uzavírá s úsměvem herečka.

A kam vyrazí ostatní?

Tereza Hrabalová: „Velikonoce moc neslavím, takže pojedeme s přítelem a psem na nějaký pěkný výlet. A užijeme si volna.”

Petra Staňková: „Mám se svojí nejlepší kamarádkou teď třetím rokem takovou velikonoční tradici, že spolu vždycky někam odjedeme. Loni to byl Londýn a letos už se těšíme na Paříž!”

Pavlína Hejcmanová: „Pro mě letos Velikonoce budou znamenat pohodu - ráno nachystám děti, vyzbrojím je pomlázkama, nechám se od nich trochu potrápit, abych neuschla, pak je posadím i s Jirkou do auta a budu mit celé dopoledne volné! Takže mě čeká káva a knížka, těším se.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám