Hlavní obsah

Velikonoce na statku Toulcův dvůr ve znamení kraslic i zdravé výživy

Novinky, Ivana Kvasnicová

V pondělí 18. dubna jsou v ekologickém středisku Toulcův dvůr v Praze 10 na programu Velikonoce na statku - akce se uskuteční od 14 do 18 hodin.

Článek

Předvelikonoční odpoledne bude ve znamení zdobení velikonočních kraslic  různými technikami jako např. rostlinná batika, reliéfní kraslice, vosková batika-stíraná, výroby přáníček, holubiček z výdumku (na tento symbol velikonoc si přineste větší krabičku), barvení vajec a výroba velikočních ozdob.

V dílnách, které zajištují členky Klubu lidové tvorby a Střední odborné škola z Poděbrad, naučí zájemce některé druhy kraslic vyrábět. Návštěvníci mohou přijít během celého odpoledne, nejpozději však do 17 hodin, aby si stihli kraslice zhotovit.

V úterý 19. dubna tu budou připraveny Velikonoce ve stylu zdravé výživy pod názvem Biovelikonoce! - a to od 16 do 19.30 hodin. Na statku návštěvníky  naučí péct velikonoční mazanec a velikonoční věnec z celozrnné mouky z bioingrediencí. Veškeré pomůcky budou k dispozici, s sebou si přineste jen něco na přenesení svých finálních výrobků domů.

Biotrh se koná také ve čtvrtek 28. dubna od 13 do 18 hodin. V jeho průběhu lze v Toulcově dvoře nakupovat na Selském biotržišti, které každých 14 dní nabídne výhradně certifikované produkty ekologického zemědělství od sedláků z okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám