Hlavní obsah

Velikán hardrockové kytary Michael Schenker vystoupí ve Zlíně

Novinky, Petr Hejna

Michael Schenker se opět vrací do Česka, jeho loňský květnový koncert byl jedinou exkluzivní zastávkou Schenkerova turné Temple Of Rock Tour ve střední Evropě. Turné pokračuje, a tak 28. dubna dorazí tato světově uznávaná hudební veličina opět zahrát do českých a moravských luhů, tentokrát do Zlína.

Foto: archiv
Článek

Schenkerovy začátky jsou spjaty s německými Scorpions, kde hrál spolu se starším bratrem Rudi Schenkerem. V roce 1972 s nimi natočil debutové album Lonesome Crown, v roce 1974 se částečně jako spoluautor podílel třemi kompozicemi na albu Fly to Rainbow a v roce 1979 si ve třech skladbách zahostoval na titulu Lovedrive.

Během společného turné s britskými UFO v roce 1973 (Scorpions vystupovali jako předkapela) se následně k této zavedené kapele přidal. Rok poté UFO již se Schenkerem vydali své třetí album Phenomenom a do roku 2002 s nimi nahrál dalších osm titulů. V roce 1979 vzniká i projekt Michael Schenker Group, tedy variabilní seskupení kolem Michaela, kde se objevili během let muzikanti jako např. Carmine Appice, Cozy Powel, Simon Phillips, Don Airey nebo Graham Bonnet.

Schenker se zakrátko stal prvním německým hudebníkem, uznávaným na angloamerickém hudebním poli. Pokud tedy nepočítáme rodáka z východního Pruska Joachima Fritze Krauledata, známého coby John Kay, frontman amerických Steppenwolf.

Schenkera na turné doprovází bubeník Herman Rarebel a baskytarista Francis Buchholz (oba v minulosti působící rovněž ve Scorpoins), klávesové nástroje a kytaru bude střídat Wayne Findlay a za mikrofonem bude k vidění a slyšení Doogie White, známý zejména z poslední sestavy Rainbow.

Ukázky z loňského koncertu v pražském Retro Music Hall:

Místo konání akce: Masters of Rock, Tyršovo nábřeží 54974, začátek ve 20 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám