Hlavní obsah

Veletrh pracovních příležitostí hostila Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovně prezentační veletrh JOBfest, který dává příležitost prezentovat se a současně nabízí setkání široké veřejnosti se zástupci zajímavých zaměstnavatelů v Moravskoslezském regionu, se konal v pátek 10. února od 10 do 18 hodin v ostravském Avion parku.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.2.2017 JOBfest se konal 10. února v Ostravě. Firma Hyundai

Článek

Skvělou a širokou nabídku pracovních příležitostí pro studenty středních a vysokých škol a širokou veřejnost otevřeli Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje, a další hosté.

„V Ostravě se konal již 3. ročník a s výsledkem jsme spokojeni. JOBfest, veletrh pracovních příležitostí, pořádá společnost ADVEY services s. r. o. Akce začala v Ostravě, dál bude pokračovat v Přerově, Brně, Liberci, Praze a dalších městech. V Ostravě se představili nejvýznamnější zaměstnavatelé Moravskoslezského kraje. Zúčastnili se zástupci padesáti firem, kteří zájemcům nabízeli možnost zaměstnání v různých pozicích. Studenti středních a vysokých škol si mohli nechat poradit od nejvýznamnějších personalistů firem. Avion parkem prošlo téměř 30 tisíc lidí,” shrnula Petra Pavelková, jednatelka firmy ADVEY services s. r. o.

Veletrhu se zúčastnila mj. automobilka Hyundai. Podle zástupce firmy nabízeli na akci pracovní pozice jak ve výrobě, tak v administrativě.

Stánek zde měla i Městská policie Ostrava. „K vidění byly praktické ukázky kynologie. Zájemcům jsme nabízeli možnost stát se strážníky. Což předpokládá být starší 21 let, mít čistý trestní rejstřík, zakončené středoškolské vzdělání s maturitou. Podmínkou je bezúhonnost, spolehlivost a odpovídající fyzický fond. Musí jít o občana České republiky. Uchazeč samozřejmě projde psychologickými a zdravotními testy a osobním pohovorem,” informoval strážník Městské policie Ostrava Michal Maršo.

Na veletrhu měla stánek i Policie České republiky a zástupci armády České republiky. Pracovní pozice řidičů a řidiček tramvají, autobusů a trolejbusů nabízel Dopravní podnik Ostrava a. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám