Hlavní obsah

Veletrh pracovních příležitostí hostila Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 26. ledna se v ostravském obchodním centru FORUM Nová Karolina konal již počtvrté Veletrh pracovních příležitosti JOBfest. Nabídku pracovních míst nabízelo více než 45 personalistů.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.1.2018 Veletrh pracovních příležitostí JOBfest. OC FORUM Nová Karolina.

Článek

Nabídku pracovních příležitostí nabízelo 45 významných zaměstnavatelů a společností. Od 10.00 do 18.00 hodin personalisté trpělivě vysvětlovali podmínky nabízené práce. 

„Firmy mají zájem se prezentovat a nejen to. Pro studenty středních i vysokých škol je to příležitost se osobně seznámit s nabízenou prací a jejími podmínkami. Při loňském ročníku firmy navštívilo za den asi 30 000 lidí,” uvedla Petra Pavelková, organizátor akce ze společnosti Advey services, s.r.o.

Zajímavou akční práci na JOBfestu nabízela Městská policie Ostrava. „Nabízíme práci na pozici strážník. Zájemce dostane od personalistky přesné informace o práci. Na vlastní oči vidí vybavení. Máme cyklohlídky a strážníci se pohybují také na motorkách. Za rok 2017 bylo přijato asi padesát zájemců,” informoval tiskový mluvčí Městské policie Ostrava Michal Maršo.

V areálu připravili organizátoři doprovodný program v podobě módních přehlídek, v jejichž průběhu návrhářka Yvona Leitner prezentovala své modely. „Jsem z Prostějova. Kromě práce návrhářky a realizátorky modelů učím na Střední škole designu a módy v Prostějově. Je to obor návrhářství a vedu maturitní ročník,” řekla Yvona Leitner.

Celodenním programem návštěvníky prováděla moderátorka, Miss ČR 1995 a Miss Europe 1995 Monika Žídková.

Nabídku pracovních příležitostí prezentovala i Armáda České republiky. Žákům základních škol mimo jiné nabídla možnost studia na Vojenské střední a vyšší škole MO v Moravské Třebové a studentům středních škol možnost studia na Univerzitě obrany v Brně. Jsou tam nabízena studia na fakultě vojenského leadershipu, fakultě vojenských technologií a na fakultě vojenského zdravotnictví. To vše v akademickém roce 2018/2019.

Zajímavou práci lidem, především v okrese Opava a okolí, nabízela personalistka skupiny společností BR Group, do které patří firmy Lanex, Conrop, PF Plasty.cz, Lucco, Spojmont, Singing rock a Kosmas.

„Stánek Lanex je z Bolatic, patří do skupiny BR Group, kde mimo Lanexu jsou ještě další firmy. Šijí objemové vaky na sypký materiál, lodní lana, lana pro vodní sporty, papírenská zaváděcí lana, horolezecká lana, ohradní lana a další výrobky. K výrobě potřebujeme zaměstnance, kterým tady nabízíme práci,” vysvětlila účel stánku personalistka Alena Štěpaníková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám