Hlavní obsah

Veletrh Motocykl píše v pražských Holešovicích své dvacáté pokračování

Novinky, Jiří Cysař

Do neděle 6. března potrvá nabídka 20. ročníku veletrhu Motocykl, který hostí výstaviště v pražských Holešovicích. Návštěvníky čeká mnoho novinek ze světa motocyklů, zábava v podobě soutěží, autogramiády či kaskadérská vystoupení - nabídka se prezentuje ve všech pavilonech Průmyslového paláce i na volné ploše před vstupem.

Foto: Jiří Cysař

Vystavený exponát

Článek

Těšit se lze na další zajímavosti v podobě trenažéru jízdy po zadním kole, pohodlných tříkolek, nejrychlejších a nejsilnějších motocyklů ČR, motorek přeplňovaných turbem či atraktivní show mistrů americké retuše, kteří svými uměleckými díly pokryjí nejen těla motorek, ale i krásných žen.

Slavná značka ve světě rychlých strojů Jawa, představí na veletrhu Motocykl 2016 svou novinku - Jawu 660 Vintage.

Nejen pasivní sledování vystavených exponátů, ale také soutěže o ceny čekají zájemce u některých stánků - jako například u Autodromu Most, kde si můžete vytočit na kole štěstí drobné ceny. V neděli ve 13 hodin se zde uskuteční autogramiáda Tomáše Zajíce s jeho litrovou Kawasaki ZX – 10R.

Vystaveny jsou nejen motocykly, ale také čtyřkolky, oblečení pro příznivce motorek a nejen pro ně. Dokonce se zde najdou i prodejci retro oděvů pro dámy a stylistky s účesy. Děti se mohou zabavit jízdou na malých replikách autíček v pravém křídle Průmyslového paláce. 

Zvláštní kategorii motocyklů tvoří speciální motorky na závod na 1/4 míle. Dragster je speciální automobil nebo motocykl, uzpůsobený k závodům na krátkou vzdálenost s pevným startem. Závody se obvykle pořádají na vzdálenost 1320 stop (1/4 míle), čili 402 metrů, méně často i na 200 metrů.

Bohatý program nabídne i venkovní plocha. Od čtvrtka do neděle se můžete těšit na program Bezpečně na motorce. Nenechte si ujít i partičku stuntriderů Special Brothers, která představí jedinečný projekt kurzů jízdy po zadním kole. Pátek a sobota bude patřit milovníkům kaskadérských vystoupení, jež budou v podání předních českých kaskadérů. Představí se Jaroslav Janovský – Nofear, Marek Frey – Sporťák.

Reklama

Výběr článků

Načítám