Hlavní obsah

Veletrh Czech Raildays představuje v Ostravě moderní i historická kolejová vozidla

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 13. ročník mezinárodního veletrhu drážní a manipulační techniky výrobků a služeb pro potřeby železniční a městské dopravy Czech Raildays 2012 je připraven na nákladovém nádraží v Ostravě-Přívozu od 19. do 21. června 2012

Foto: Josef Zajíc

Czech Raildays 2012 se koná v Ostravě-Přívoze na nákladovém nádraží.

Článek

Již potřinácté se v Ostravě sejdou všichni, které svět kolejové dopravy oslovuje ať profesně, jako záliba či jako poznání aktivního laika.

Podle Ing. Josefa Juřeníka, vedoucího provozního pracoviště ČD Cargo v Ostravě na hlavním nádraží, je veletrh organizován agenturou M-Presse plus pod vedením Ing. Stanislava Zapletala především jako kontraktační veletrh, kde se setkávají firmy vyrábějící různé doplňky s potencionálními odběrateli, kterým nabízejí své výrobky k různým kolejovým vozidlům.

"V roce 2011 se zde sešlo 167 firem. Za tři dny navštívilo veletrh 6326 návštěvníků. V letošním roce se zde prezentuje zhruba stejný počet firem a lze předpokládat, že asi bude stejná návštěva," dodal Josef Juřeník.

Spolupořadateli veletrhu Czech Raildays 2012 v Ostravě je ČD Cargo a. s, České dráhy a. s., Správa železniční a dopravní cesty a. s a další firmy.

Program začal v úterý 19. června v 9.00 hodin a potrvá do 18.00. Ve středu program přivítá účastníky ve stejném čase, ve čtvrtek potrvá jen do 16.00 hodin. Jako doprovodný program budou probíhat semináře a workshopy a další zajímavé akce, které chystají vystavovatelé pro odbornou, ale i laickou veřejnost.

Veletrh Czech Raildays 2012 nabízí zajímavé ukázky těch nejmodernějších, ale i historických kolejových vozidel, které může návštěvník vidět jen v těchto dnech na jednom místě vedle sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám