Hlavní obsah

Veletrh cestovního ruchu a gastronomie Slovácka klepe na dveře

Novinky, Lenka Durďáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte-li rádi Slovácko a baví-li vás poznávat nová místa nebo nedáte dopustit na ta svá, oblíbená, právě pro vás je určen 8. Miniveletrh cestovního ruchu a gastronomie. Během čtvrtku 5. dubna budou v Redutě v Uherském Hradišti připraveny speciality ze Slovácka, a to jak ty gastronomické, tak i turistické.

Foto: Lenka Durďáková

8. Miniveletrh cestovního ruchu a gastronomie Slovácka

Článek

Reduta své dveře návštěvníkům otevře přesně v 10 hodin a během následujících 420 minut budou mít všichni příchozí se zájmem o cestování možnost vybírat z velkého množství nabídek dovolené, diskutovat s těmi nejpovolanějšími – realizátory naučných stezek, turistických okruhů, pobytů v přírodě, zážitků ve vzduchu či na vodě, hotelů a penzionů či poskytovatelů relaxačních a wellness služeb. Připravena bude i široká nabídka cykloturistiky, plaveb na Baťově kanále, adrenalinových sportů a dalších nevšedních zážitků.

Hned po slavnostním zahájení a hudebním vstupu talentovaných žáků Slovácké ZUŠ bude slavnostně pokřtěn očekávaný a velmi oblíbený Moravia magazín Slovácko 2018. Za předchozí ročníky si jej přečetlo několik desítek tisíc čtenářů nejen v celé republice, ale i v zahraničí na téměř všech kontinentech - a letošní ročník přináší další novinky.

Pro návštěvníky je připravena i aktivní část celého dne v podobě přednášek a prezentací, kde nechybí novinky o plavbě na Baťově kanálu, rozvoji Muzea v přírodě Rochus, či plánovaných realizacích v ZOO Hodonín. Program doplní výstava J. A. Baťa a „baťovskému tématu“ bude věnovaná i hlavní část doprovodného přednáškového programu. V prostorách Reduty právě probíhá výstava 20 obrazů inspirovaných geografií „Metropole“, uherskohradišťského designéra Michala Maliny, nejnovějších děl z posledního dvouletého období.

Svůj um předvedou i studenti Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické Uherské Hradiště, oboru hotelnictví, v podobě přípravy zdravých smoothie a koktejlů. Studenti se během svého studia zapojují do různých gastronomických soutěží, kde získali již nejedno ocenění. Rovněž mohou podle zájmu absolvovat barmanský, baristický, sommeliérský nebo flairový kurz. Poslední jmenovaný probíhá ve škole právě v těchto dnech.

Chutě a vůně Slovácké kuchyně ke gastronomii neodmyslitelně patří, v tomto případě se mohou návštěvníci těšit na nové pivo Jarošovského pivovaru „Jarošovský Jan“, vzorky vín místních vinařů, destilátů a sušeného ovoce z Centra Slováckých tradic. Slovenská Skalica nás pohostí svými voňavými trdelníky. Mezi méně tradičními specialitami potom mohou hosté veletrhu ochutnat například chilli omáčky či špičkové sušené maso.  

Každý návštěvník obdrží zdarma ke vstupnému kartu věrnostního programu Sphere, která slouží ke zvýhodňování vstupů do památek, sportovních center či ke slevám v restauracích, hotelích i v síti obchodů, a to u více než 12 000 poskytovatelů výhod v celé České republice i na Slovensku. A všichni si také mohou zasoutěžit o ceny ve fotografickém kvízu „Poznáte Slovácko“?

Procházet se po miniveletrhu a nechat se inspirovat můžete i se skleničkou vína či jinou místní dobrotou v ruce klidně po celý den, určitě se nebudete nudit. Nezapomeňte – Reduta, čtvrtek 5. dubna od 10 do 17 hodin.

Více zde nebo na zde

Reklama

Výběr článků

Načítám