Hlavní obsah

Vege-Najt aneb Akce, která potěšila, poučila i pomohla

Novinky, Elen Sladká

Kino Máj v Uherském Brodě se už dávno nezabývá jen promítáním filmů, ale pořádá každý měsíc řadu zajímavých a poutavých akcí. Mnohé z nich jsou nejen zábavné, ale také otevírají nové obzory a pomáhají lidem jaksi mimochodem objevovat věci, na které by jinde možná ani neměli možnost natrefit.

Foto: Elen Sladká

Vege-Najt v Uherském Brodě

Článek

Na akci, která měla představovat vegetariánské, veganské a RAW pokrmy jsem šla jako zapřisáhlý masožravec s mírnými rozpaky, ale velkým zájmem a očekáváním, co mi může tato oblast nabídnout. A bylo toho opravdu hodně….

Vege-Najt se konala v sobotu 8. listopadu v kině Máj. Navazovala na „první“ ročník, který se konal na jaře a zájem o něj, podle slov hlavních organizátorů Lukáše Veleckého a Pavla Vrágy, předčil očekávání.

Tentokrát byl zájem návštěvníků ještě větší. Předsálí kina bylo nacpané lidmi a projít na druhou stranu byl nadlidský výkon. Po obou stranách byly na stolech vystaveny dobroty, které připravilo na pětadvacet příznivců tohoto zdravějšího způsobu stravování.

K ochutnání zde byla pseudorybí pomazánka, dýňová buchta, cizrnová nutella, bystřická kyselica, palačinky se špenátem, krupoto, různé druhy salátů z čerstvé zeleniny, luštěnin, obilovin a bylinek, jáhlové koblihy, čokoládové mufiny, guláš z hlívy, žampionové chipsy a řada dalších dobrot. Ke každému pokrmu kuchaři nabízeli recept a také dobrou radu, jak jídlo vyrobit. K neformální atmosféře přispěl také hudební doprovod v podání skupin Thom Artway a 12Piet.

A ještě jeden rozměr měla Vege-Najt. Výtěžek z dobrovolného vstupného i dary návštěvníků poslouží k nákupu vánočních dárků pro děti z Azylového domova pro matky s dětmi v tísni. Už nyní organizátoři slibují uspořádání třetího ročníku. Určitě si ho nenechejte ujít.

Reklama

Výběr článků

Načítám