Hlavní obsah

Vedení plzeňského centrálního obvodu rozdalo 80 litrů gulášové polévky

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 21. prosince provoněla Vánoční trhy na náměstí Republiky v Plzni kromě svařáku, trdelníku a jiných dobrot také gulášová polévka. Tu již tradičně rozlévá vedení Městského obvodu Plzeň 3 návštěvníkům trhů úplně zdarma.

Foto: Miroslav Knotek

Starosta David Procházka (uprostřed), I. místostarosta Petr Baloun (vpravo) a místostarosta Stanislav Šec.

Článek

„Akce je primárně určena pro sociálně slabší spoluobčany, rádi ale zveme i všechny ostatní, kteří náměstím třeba jen procházejí. Je takovým tradičním dárkem před Vánocemi a jsme rádi, že si lidé najdou chvilku a zastaví se v předvánočním shonu,” uvedl starosta obvodu David Procházka, který se naběračky chopil se svými kolegy, místostarosty Petrem Balounem, Ondřejem Ženíškem a Stanislavem Šecem.

O polévku je tradičně velký zájem a připravených osmdesát litrů se rozdalo během pár hodin a všichni strávníci si ji velice pochvalovali.

„Některé reakce, když lidé slyší, že polévka je zdarma, jsou opravdu překvapené, upřímné a vlastně velice milé. Zpočátku tomu nechtějí vůbec věřit,” prozradil I. místostarosta Petr Baloun.

Mnozí návštěvníci, kteří si přišli pro polévku, využili přítomnosti představitelů obvodu, aby si s nimi popovídali.

„Pro nás jsou tato osobní setkání velmi důležitá, dozvídáme se o problémech i radostech našich občanů a získáváme tak spoustu podnětů pro naši práci,“ vysvětlil Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.

V letošním roce byla Vánoční gulášovka poslední akcí plzeňského centrálního obvodu.

„S občany se opět uvidíme hned 1. ledna, kdy s nimi v půl šesté večer společně „odpálíme“ na náměstí Republiky novoroční ohňostroj. Od půl páté bude pro děti v prostorách zvonice připravena dětská diskotéka,” zve Plzeňany místostarosta Stanislav Šec.

Reklama

Výběr článků

Načítám