Hlavní obsah

"Ve zdravém těle zdravý duch" platí na Silvestra a Nový rok v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Přelom roků na čerstvém vzduchu a také v pohybu se nabízí všem, kteří v Dobrušce nemíní trávit ani tyto dny pouze lenošením a pojídáním či popíjením silvestrovských nebo novoročních laskomin.

Foto: Tri club Dobruška (archiv)

"Ve zdravém těle zdravý duch" platí na Silvestra a Nový rok v Dobrušce.

Článek

Klub českých turistů v Dobrušce spolu s TJ Sokol zvou příznivce pěších výletů na tradiční Silvestrovský pochod, jehož 40. ročník se opět uskuteční v poslední den letošního roku.

První nedočkavci mohou, pokud si přivstanou, vyrazit od dobrušské sokolovny na jednu z tras už za ranního kuropění. Start bude probíhat průběžně od 7 až do 11 hodin. Účastníci pochodu dostanou podle svých možností na vybranou různé délky, a to od 7 do zhruba 35 km. Startovné je téměř symbolické - pouhých 10 korun.  

Ti, co před chůzí dávají přednost běhu, jsou naopak srdečně zváni na 22. Silvestrovský běh, jehož pořadatelem je agilní Tri club Dobruška. Sraz běžců je v 10 hodin dopoledne u prodejny Kola Maršálek v Kostelní ulici a organizátoři pravidelně nabízejí zároveň možnost absolvovat trasu také na bicyklu.

A aby amatérští sportovci, ale i milovníci aktivního odpočinku, nebo třeba ti, kteří se potřebují zbavit vánočních tukových zásob ve svém těle, nežehrali na nedostatek pohybu, mají další příležitost hned na Nový rok.

I tuto akci nabízí Tri club. Účastníci Novoroční vyjížďky na kole vyrazí ve 13 hodin ze stejného místa jako běžci na Silvestra a stane se tak již po osmadvacáté.

Trasa je vždy přizpůsobena počasí. Pořadatelé předem deklarují, že se nejedná o závody, a proto jejich pozvánka patří všem, co ani v zimě nepověsili kola na hřebík.

Reklama

Výběr článků

Načítám