Hlavní obsah

Ve Vítkovické nemocnici v Ostravě přišlo v prvním pololetí na svět 718 dětí

Novinky, Lucie Drahošová

Ema, Sofie, Tomáš či Jakub, ale i Selim nebo Leokadie – taková jména dostávali v prvním pololetí novorozenci v porodnici Vítkovické nemocnice v Ostravě. Celkem se zde během prvních šesti měsíců tohoto roku narodilo 718 dětí, mezi kterými měli převahu chlapci.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Narodilo se celkem 380 chlapců a 338 holčiček. Počet porodů v prvním pololetí je přitom téměř shodný s počtem porodů za stejné období v loňském roce.

Prvním miminkem letošního roku byl malý Leonard, který přišel na svět 1. ledna v 1:04 hodin ráno, vážil 4300 gramů a měřil 52 centimetrů. Jeho maminka přijela do Vítkovické nemocnice rodit z Frýdku-Místku. Dvacetikilometrová cesta, kterou k porodu absolvovala první letošní rodička, přitom není ve Vítkovické nemocnici nijak výjimečná. Maminky zde přijíždějí i z Opavy, Bohumína, Havířova, Třince, Českého Těšína či Nového Jičína.

Nejplodnějším měsícem v tomto roce byl leden, kdy bylo přivedeno na svět 143 dětí. Nejméně dětí se narodilo v únoru.

„Nejčastějšími dívčími jmény byla Eliška, Sofie a Ema, mezi chlapci vede Jakub, Tomáš a Jan. Jako v každé porodnici, tak i u nás se objevila neobvyklá jména, například Selim, Hajk, Jeremy, Leokadie, Maya či Ariana,“ sdělila Mgr. Petra Chromková, staniční sestra porodního sálu Vítkovické nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám