Hlavní obsah

Ve Vítkovické nemocnici navštívil Mikuláš děti i seniory

Novinky, Lucie Drahošová

Družina složená z Mikuláše, andělů a čertů dorazila ve čtvrtek 6. prosince do Vítkovické nemocnice. Zpovědi z hříchů, básničky a písničky si přitom družina v podání studentů Střední zdravotnické školy AGEL vyžádala nejen od hospitalizovaných dětí, ale také od pacientů oddělení následné péče.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Odměnou všem zúčastněným byly příjemné chvíle strávené ve svátečním duchu, ale samozřejmě také mikulášská nadílka. 

Na dětském oddělení probíhala akce formou individuálních návštěv mikulášské družiny, v rámci kterých děti spolu se zdravotníky zpívaly i recitovaly. Odměnu od Mikuláše si každý ze zájemců musel zasloužit.

„Na Mikuláše se děti těší celý rok. A byť musí být zrovna v nemocnici, nechceme, aby o něj přišly. Jsme proto nesmírně rádi, že jsme mohli dětem návštěvu Mikuláše i letos nabídnout, odevzdat jim drobné dárečky a v neposlední řadě je trochu rozptýlit od starostí a stresu spojeného s pobytem v nemocnici,“ říká Bc. Bohumila Lokajová, vrchní sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice, s tím, že nadílky se letos v nemocnici dočkaly dvě desítky hospitalizovaných pacientů dětského oddělení a také dvě desítky pacientů oddělení následné péče. Zde Mikuláš s družinou pacientům zazpíval a předal jim také drobnou nadílku.

Rolí Mikuláše, čertů a andělů se letos poprvé ujaly dobrovolnice z řad studentek Střední zdravotnické školy AGEL.

„Adventní období a s ním spojené zvyky jsou pro všechny pacienty velmi významné a oblíbené, ať už jsou to děti na dětském oddělení, nebo senioři na oddělení následné péče. Psychika hraje velkou roli při uzdravování, a proto vnímáme jako velmi důležité právě i takovéto aktivity, které pomáhají pacientům zapomenout na jejich zdravotní obtíže a nemocniční prostředí,“ uzavírá zástupkyně ředitele Střední zdravotnické školy AGEL Mgr. Alžběta Panáková.  

Reklama

Výběr článků

Načítám