Hlavní obsah

Ve Stromovce se konal běh pro psí útulky

Novinky, Martina Sihelská

Letos už popáté se v pražské Stromovce konala akce Běhejme a pomáhejme útulkům. Jelikož se prostředí Tiskárny na Vzduchu předělává, akce se tentokráte konala před křídlem Výstaviště Holešovice.

Foto: Foto: Jana Volková a Nikol Štrosová

Z běhu pro psí útulky v pražské Stromovce.

Článek

Poslední květnový víkend okolo 13. hodiny byla na místě postavena stage. Více nám o akci řekl pořadatel Petr Sokolík.

„Od 14 hodin jsme vybírali příspěvek na útulky 100 Kč. Každý, kdo přispěl, obdržel jako poděkování psí klíčenku a prvních 400 lidí tyčinku od Nutrendu. Program začal ukázkou výcviku záchranných psů od skupiny SAR-DOG. Poté následovala rozcvička, aby se lidé trochu zahřáli před během. Pak už byl samotný běh či chůze. Na startu se sešlo mnoho sportovců, před nimi je navigovali naši pomocníci na kolech či na kolečkových bruslích,” uvedl pořadatel.

Po sportovní části následovalo hudební vystoupení Jindřicha Poláka ze skupiny Jelen. „Následně jsme na pódiu přivítali herečky Patrici Solaříkovou, Ivu Hüttnerovou a Olgu Plojhar Bursíkovou, které pozdravily lidi a my jim jako poděkování předali trička, květiny, respektivě hrníček s logem akce. Následovalo vystoupení dogfrisbee a dvě vystoupení dogdancingu. Po nich vystoupil na pódiu imitátor Petr Jablonský. Dále čekalo účastníky hudební vystoupení kapely HighVibes a vše bylo zakončeno psí šikovností pejsků na pódiu. Měli jsme radost, že během celé akce lidé seděli na trávě a pozorovali naše vystoupení, všichni se bavili a vše proběhlo v pořádku. V pondělí jsme došli na Úřad přepočítat obsah kasiček a celkově jsme vybrali 167 900 Kč. Připočetli jsme k tomu příspěvky na transparentním účtu a výsledek 194 000 Kč. S výsledkem akce jsme byli moc spokojeni a i ohlasy na sociálních sítí byly mimořádný,” spočítal výtěžek z akce Petr Sokolík.

Akce přinese peníze hned čtyřem útulkům, a to: Voříškov - Zbuzany, Naděje pro čtyři tlapky - Bystřice u Benešova, Projekt hope Praha, Ford dogs - Svárov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám