Hlavní obsah

Ve středoškolském Duelu na Ekonomické fakultě v Ostravě zvítězili studenti z Orlové

Novinky, Libuše Miarková

Jedenáct tříčlenných týmů studentů ze středních škol s ekonomickým zaměřením přijalo pozvání do soutěže Duel na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě.

Foto: Tereza Zgabajová

Soutěž Duel podporuje zájem středoškoláků o vzájemnou spolupráci a sebevzdělávání.

Článek

Konala se 1. prosince a již potřetí ji společně uspořádaly pod patronací Nadačního fondu Karla Engliše tři katedry, které se specializují na účetnictví a daně, problematiku financí a podnikovou ekonomiku. „Také letos středoškoláci prokázali velmi dobrou úroveň svých znalostí,“ ocenila vědomosti studentů spoluorganizátorka soutěže Marcela Palochová.

Ti nejprve na svých školách zpracovali podnikatelský záměr. V den soutěže pak na fakultě absolvovali písemný test orientovaný na problematiku z oblasti účetnictví, daní, financí a podnikové ekonomiky.

„Řešili jsme teoretické i praktické otázky a úkoly. Snad nejtěžším oříškem byla třetí fáze - zpracování souvislého příkladu zaměřeného přímo na účetnictví a daně. Ale tím, že jsme byli v týmu tři, tak jsme to zvládli,“ uvedla Darina Matušinská, členka vítězného družstva z Obchodní akademie v Orlové.

Prvenství ji velmi potěšilo. A také hodnotné dárky. „Každý z nás tří dostal finanční odměnu ve výši 1000 korun, mobilní banku, USB, blok a batoh, který se mi hodí na turistické výšlapy,“ dodala Darina Matušinská.

Účast v soutěži Darina a její spolužáci Nela Jurygáčková a David Koždoň zároveň využili k bližšímu seznámení se s Ekonomickou fakultu v Ostravě. „Navštívili jsme ji poprvé. A protože v nejbližších dnech si budeme podávat přihlášku na vysokou školu, po pátku je nám třem jasné, která to bude,“ dodala studentka z Orlové.

„Jsme potěšeni, když nás pak noví studenti fakulty ve výuce osloví, že se zúčastnili Duelu pro středoškoláky. Zpětná vazba tedy funguje a jistě přispívá k dobrému jménu naší fakulty,“ uvedla Jana Hakalová, vedoucí Katedry účetnictví a daní.

Výsledky třetího ročníku středoškolské soutěže Duel:

1. Obchodní akademie Orlová:

Darina Matušinská, Nela Jurygáčková a David Koždoň

2. Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí

Lenka Ličková, Andrea Mičolová a Eva Vacková

3. Obchodní akademie Český Těšín

Michaela Škatulová, Gabriela Kubienová a Miroslav Funiok

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám