Hlavní obsah

Varhanní koncert s aukcí přispěje k předvánoční atmosféře

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. listopadu od 16.00 hodin uspořádá Nadační fond na podporu vážné hudby v Chrámu Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí tradiční a oblíbený Vánoční varhanní koncert. Doprovodná dobročinná aukce se uskuteční od 18.00 hodin v kavárně Vesmírna.

Foto: Zuzana Rožková

Jeden z předmětů v dobročinné aukci

Článek

Na hlavním oltáři pražského chrámu je obraz, který připomíná vznik přívlastku „Sněžná“ ke jménu Panny Marie. Zachycuje zázračnou událost z roku 352, kdy v Římě v parném létě napadl sníh a tím Panna Maria tehdejšímu papeži naznačila místo pro vznik kostela. Koncem listopadu roku 2011 zatím netušíme, kdy napadne první letošní sníh, ale z výzdoby pražských ulic a obchodů je zjevné, že Vánoce jsou již nablízku.

Nadační fond na podporu vážné hudby s radostí přijal tradici, zahajovat adventní období varhanním koncertem. Na koncertu se publiku představí mladý varhaník, bývalý stipendista nadačního fondu, Přemysl Kšica. Zazní skladby J. S. Bacha, G. F. Händela a také Improvizace na adventní téma, kterou pro tuto příležitost napsal přímo Přemek Kšica. Hostem koncertu bude trumpetista Miroslav Smrčka, takže se můžeme těšit na svity a chorály pro trubku a varhany.

Návštěvníky koncertu po jeho skončení pozve nadační fond do kavárny Vesmírna, Ve Smečkách 5, Praha 1 na sklenku adventního punče a na dobročinnou aukci, jejíž finanční výtěžek bude použit na podporu mladých umělců při studiích v zahraničí. Předměty přijaté do aukce jsou letos překrásné a mohou být pro skvělou příležitostí, jak obstarat velmi originální vánoční dárky.

Na webu www.nfpodporahudby.cz jsou k dispozici podrobné pozvánky na obě akce a také kompletní katalog aukčních předmětů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám