Hlavní obsah

Varhanní koncert pro Aničku

Novinky, Dana Ehlová

Špičkový polský varhaník Roman Perucki, ředitel filharmonického orchestru v Gdaňsku, prezident společnosti Musica Sacra a profesor na Hudební akademii v Gdaňsku rozezní v neděli 10. června královský nástroj v kostele sv. Václava v Dobrušce na podporu dívky, která trpí vážným zdravotním postižením.

Foto: Roman Perucki (archiv)

Polský varhaník Roman Perucki zahraje pro Aničku.

Článek

Jedenáctiletá Anička se koncertu zúčastní se svou maminkou, jež se obrátila s prosbou o pomoc na Farní charitu v Dobrušce. „Při péči o svou dceru potřebuje velmi speciální pomůcky a jednou z nich je vertikalizační stojan, který doporučila odborná ošetřující lékařka. Tato pomůcka stojí ale 80 tisíc korun," uvedla ředitelka charity Jana Poláčková s tím, že zdravotní pojišťovna bohužel odmítla uhradit předpokládaných 50 tisíc z této částky.

Matka, pečující o zdravotně postiženou dceru, se tak dostala do komplikované situace a obrátila se mimo jiné i na Farní charitu v Dobrušce, která jí poskytla 15 tisíc korun z Tříkrálové sbírky. Další finance by měl přinést benefiční koncert Romana Peruckiho, jehož celý výtěžek je také určen pro nemocnou Aničku.  

Dojmy z hudby jistě umocní videoprojekce, kdy koncert bude z kůru kostela promítán do presbytáře, aby posluchači viděli varhaníka přímo v akci.

„Svou účastí zažijete nejen krásný koncert, ale pomůžete také s nákupem pomůcky pro Aničku,” vzkazuje dosud nerozhodnutým lidem ředitelka Farní charity v Dobrušce Jana Poláčková.

Koncert začíná v 15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám