Hlavní obsah

Vánoční vláčky v Červeném Kostelci

Novinky, Ivana Karlíčková

Modelářské centrum ČS připravilo pro příznivce modelové železnice a pohodové atmosféry adventu vánoční výstavu vláčků v Červeném Kostelci. Souběžně s výstavou se konají vánoční trhy na místním náměstí. Letošní 3. ročník výstavy vláčků se koná 13. - 14. 12. 2014 v Základní škole V. Hejny v ul. Komenského.

Foto: Ivana Karlíčková

vlaky na mostě

Článek

Letošní již 3. ročník vánoční výstavy vláčků bude ve všech ohledech jiný než ten loňský. První změnou je místo konání výstavy. Letošní ročník se koná ve spolupráci se Základní školou V. Hejny. S laskavým svolením vedení školy bude expozice vláčků vystavena v budově I. stupně.

Druhou změnou je rozšíření expozice. Díky novým prostorám si budou moci návštěvníci prohlédnout 28 metrů modulové železnice včetně modelu nádraží Česká Skalice, zastávky Velká Jesenice a dále speciálního modulu vratné smyčky nazvané "Na konci světa". Vláčky na modulech budou moci návštěvníci sami ovládat pomocí tabletu či chytrého telefonu.

Děti z modelářského kroužku představí digitální kolejiště v měřítku TT (1:120) ovládané systémem Z21, analogové kolejiště v měřítku H0 (1:87) a dále nové kolejiště v měřítku N (1:160). Ostatní mladí modeláři z kroužku budou prezentovat své modely, se kterými v průběhu roku sbírali ocenění na modelářských soutěžích po celé republice.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout i nová kolejiště starších, zkušených modelářů, kteří během roku rozhodně nezaháleli. Takže malí i velcí příznivci modelové železnice si jistě přijdou na své.

Jako doprovodný program připravujeme poutavou expozici papírových hradů.  Ti nejmenší se mohou těšit tradičně na hrací stolky s dřevěnou vláčkodráhou.

Výstavu doplní nabídka potřeb pro železniční modeláře a dřevěné vláčkodráhy. Atmosféru adventní výstavy a blížících se svátků dokreslí vánoční osvětlení, nabídka potřeb pro předvánoční pečení, a dále krásné, ručně háčkované ozdoby pro zpříjemnění vánoční pohody.

Vánoční výstava je pořádaná nejen jako ohlédnutí za úspěchy malých i velkých modelářů v letošním roce, ale také jako velké poděkování všem, kteří pomáhají realizovati projekt dětského modelářského kroužku v České Skalici.

Přijďte, a zpříjemněte si advent pohodovou atmosférou s modelovými vláčky. Těší se ná Vás členové Modelářského centra z České Skalice.

Výstava se koná na stříbrnou sobotu a neděli 13. - 14. prosince v prostorách 1. stupně základní školy V. Hejny v Červeném Kostelci.

Výstavu vláčků můžete spojit s návštěvou adventních trhů přímo na náměstí, které pořádá Městské kulturní středisko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám