Hlavní obsah

Vánoční trh v Mariánských Lázních měl velký úspěch

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátý ročník tradičního Mariánskolázeňského vánočního trhu se povedl. Kolonádu z 19. století plnili po všechny čtyři dny konání této multižánrové akce především místní, v početném davu bylo možné najít ale i mnoho českých a také zahraničních turistů.

Foto: Jiří Pužej

Trh se stal pravidelnou a oblíbenou společenskou událostí.

Článek

Nechyběly stánky s rozmanitým zbožím a adventními specialitami, ukázky řemesel, ledové sochy, výtvarné dílny a výstavy děl dětí místních škol.

Desátý ročník tradičního Mariánskolázeňského vánočního trhu na hlavní kolonádě se bezesporu povedl. Čtvrteční slavnostní zahájení, za přítomnosti starosty města Ing. Petra Třešňáka, odstartovala zpěvačka Anna K s kapelou. Moderátor Alexandr Komarnický uváděl ve čtyřech jazycích. Kolonádu z 19. století plnili každý den především místní, v početném davu bylo možné najít ale i mnoho českých a také zahraničních turistů.

Po dobu čtyř dnů, tedy od čtvrtka 3. prosince do druhé adventní neděle 6. prosince, probíhal v rámci akce bohatý, artově vyvážený kulturní program, který se ukázal jako divácky velmi atraktivní. Organizátorka trhů ze společnosti PRO AKTIV Marienbad, s. r. o. zapojila stejně jako každý rok nejen profesionální umělce, ale především mnoho místních i přespolních spolků. V Mariánských Lázních nechyběly stánky s rozmanitým zbožím a adventními specialitami, ukázky řemesel a ledové sochy, výtvarné dílny a výstavy děl dětí místních uměleckých škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám