Hlavní obsah

Vánoční strom už svítí i v Libochovicích

Novinky, Jiří Růzha

První adventní neděle byla v Libochovicích ve znamení již tradiční malé slavnosti - rozsvícení vánočního stromu.

Foto: Jiří Růzha

Rozsvěcení Vánočního stromu v Libochovicích - Vánoční inspirace

Článek

Na náměstí 5. května se lidé začali scházet již po půl páté večer a prostranství před prozatím zhasnutým stromkem se pomalu zaplňovalo malými i velkými. Na malé pódium nastoupilo Pěvecké sdružení litoměřických učitelů. Zahajovací sváteční proslov měla starostka města Ing. Jana Holá, která vyzdvihla krásu nastávajícího předvánočního období a zdůraznila i výjimečnost tohoto okamžiku, lásku a pomoc potřebným a pozvala občany na další akce, které město připravuje v tomto měsíci.

Poté místostarosta Mgr. Josef Krob pozval všechny přítomné k poslechu svátečních písní v podání Pěveckého sdružení litoměřických učitelů a na horký čaj a svařené víno v nedalekém podloubí.

Na znamení starostky města byl pak k radosti dětí vánoční strom rozsvícen.

Téměř hodinový program plný svátečních písní a koled, které zněly svátečně osvětleným náměstím, využili mnozí občané na setkání se svými přáteli, mnozí si tento okamžik zachytili svými fotoaparáty a stánek se svařákem byl také v obležení. Na čtyři sta občanů města vyrazilo v mrazivém podvečeru nadýchat se svátečního ovzduší a poslechnout si koledy a sváteční písně. Někdo se prostě jen na chvíli zastavil, někdo tam vydržel celou hodinu.

Město ve spolupráci s dalšími spolky pro své občany připravuje v předvánočním čase mnoho akcí, ať již tu dnešní, nebo mikulášskou nadílku, vypouštění lampionů či vánoční setkání se seniory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám