Hlavní obsah

Vánoční strom už stojí, hlásí z Dobrušky

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se adventní období i Vánoce symbolicky a s dostatečným předstihem ohlásil vánoční strom, který ve středu 21. listopadu dopoledne „vyrostl“ na pěší zóně náměstí F. L. Věka v Dobrušce. Jedná se o krásně vzrostlý smrk stříbrný.

Foto: Miroslav Sixta

Od středy 21. listopadu zdobí centrum Dobrušky vánoční strom.

Článek

Zatímco nyní zkrášlují smrk především šišky, brzy se na něm objeví žárovky, koule i řetězy. Ke slavnostnímu rozsvícení dojde v neděli 2. prosince v 17 hodin.

Úvodní slovo pronese starosta města Petr Lžíčař spolu s děkanem Augustínem Slaninkou, po nich vystoupí žáci hudebního a literárně-dramatického oboru Základní umělecké školy v Dobrušce. Pak ztemnělé náměstí F. L. Věka ozáří nejen strom, který tam ode dneška stojí, ale i další světelná výzdoba.

A odkud vánoční strom tentokrát pochází? „Smrk je starý přes třicet let a vysoký kolem devíti metrů. Městu ho daroval pan Javůrek z Tyršovy ulice v Dobrušce,” informoval Miroslav Sixta, místostarosta města.

Dále uvedl, že na náměstí putoval necelý kilometr, a dodal: „Převoz a instalaci smrku zajistili pracovníci technických služeb ve spolupráci s majitelem jeřábu Petrem Čančarou.”

Že je to zkušená a mnoha lety prověřená parta, se přesvědčilo množství přihlížejících obyvatel města všech generací.

Reklama

Výběr článků

Načítám