Hlavní obsah

Vánoční strom se rozsvítil také v Blansku

Novinky, Luboš Sedlák

Jako již tradičně se na náměstí Republiky odehrálo pravidelné rozsvícení vánočního stromku v Blansku.

Foto: Luboš Sedlák

Rozsvícený vánoční stromek

Článek

Tradiční rozsvícení vánočního stromku spojené s vánočními trhy se odehrálo v pátek 29. listopadu. I v letošním roce byla akce dvoudenní a pokračovala i v sobotu 30. listopadu.

Město Blansko koupilo novou vánoční výzdobu, na kterou ušetřilo z minulých let kolem 150 000 korun.

Program začal ve 14 hodin vánoční minidiskotékou o ceny, kdy na pódiu vystupoval Břeťa sound. Mezi zpěvačky pátečního večeru patřily Adéla Grimová, Marie Formánková a Veronika Sekaninová. Dále se představilo Divadlo plyšového medvídka s představením Pozor zebra, k vidění bylo i vystoupení tanečního a literárně-dramatického oboru a souboru Drahánek.

Pokyn k rozsvícení vánočního stromku dal starosta města Blanska společně s Mikulášem v 17:10 a dětem, které byly převlečeny za čertíky či andílky, rozdal cukrovinky. Program zakončila blanenská Dechovka.

V první den akce si návštěvníci mohli vychutnat výborné občerstvení, např. langoše s kečupem a sýrem či česnekem. Koupit si mohli vynikající masné výrobky, pro dospělé byl připraven i svařák na zahřátí.

V sobotu mezi 9. a 10. hodinou se nabízela jízda zkušebním autem značky Škoda či Ford. Dále byla přichystána dětská diskotéka se soutěžemi či malířská soutěž pro děti i dospělé o nejlépe namalovaný vánoční stromeček. Zpívala Iveta Francová a hudební skupina Slovo života.

Vánoční stromek bude ozařovat náměstí Republiky až do druhého lednového týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám