Hlavní obsah

Vánoční kros v ostravském Bělském lese měl start u Starobělské koliby

Novinky, Josef Zajíc
Aktualizováno

V sobotu 22. prosince uspořádal známý organizátor běhů Jiří Brož a Vladimír Pastrňák spolu s maraton klubem Otto Seitl Ostrava již 31. ročník Vánočního krosu a memoriálu Drahomíra Gromotoviče a Bohumila Prauzka. Start a cíl byl umístěn u Starobělské koliby na kraji Bělského lesa.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.12.2018 31. ročník Vánočního krosu v Bělském lese.

Článek

Jako tradičně byl závod pořadateli velmi dobře připraven.

Pro mladé závodníky byla vytyčena trasa na 1 kilometr. Pro dorost 3 kilometry. Dospělí běželi dvakrát tříkilometrový okruh, který se již běhá tradičně, a tak se většina zúčastněných závodnic a závodníků snaží překonat svůj čas z minulého ročníku.

Jiří Brož zahájil další desetiletí pořádání závodů pro mládež dorost a dospělé od věku 18 let až po nejstarší veterány, kteří jsou ještě schopni náročnou a kopcovitou trasu uběhnout. Po dlouhé době bylo shromaždiště u koliby na okraji Bělského lesa téměř sousedící s konečnou tramvají č. 11 na ulici Svornosti. Koliba je otevřená pod názvem Starobělská koliba.

Start dětí a mládeže byl v 10.00 hodin Hlavní závod slavnostně odstartoval v 10.30 minut Jiří Brož. K závodu se před startem rozcvičovala také reprezentantka České republiky v atletice Simona Vrzalová, která má vynikající výsledky v běhu na 1500 metrů a chystá se i na Zlatou tretru Ostrava. Ta se bude konat 20. června 2019. 

Dospělé závodníky pořadatelé rozdělili do předem daných běžeckých kategorií: muži A - do 39 let, B - do 49 let, C - do 59 let, D - do 69 let, E - nad 69 let, dále ženy F - do 39 let, G - nad 39 let. V těchto kategoriích pak pořadatelé vyhodnotili výsledky. Pro 63 účastníků závodu uspořádali závěrečnou tombolu.

Výsledky kategorií ženy do 39 let v běhu na 6 km:

1. Vrzalová Simona 19:32, 2. Ondrušíková Lenka 22:50, 3. Legerská Hana 23:57.

„Závod se koná v období, kdy procházím přípravou na závody v hale. Je součástí přípravy. Ještě asi poběžím nějaký silvestrovský běh. Potom pojedeme do Tater a budu ladit formu na halu,” svěřila se po doběhu do cíle Simona Vrzalová.

Výsledky kategorie mužů do 39 let:

1. Ocásek Martin 18:46, 2. Vrzala Matouš 19:19, 3. Muras Petr 19:57.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám