Hlavní obsah

Vánoční kometa otevřela adventní týden přátelství

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční trhy na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí v rámci druhého adventního týdne byly sice zpočátku poznamenány kapkami deště, ale nakonec došlo i na sněhový poprašek - a tím i k zahájení pravého zimního období. Koncertní finále se pak stalo začátkem týdne přátelství a krásné vánoční atmosféry.

Foto: Stanislava Dvořáková

Vánoční trhy s doprovodem koled uvedly adventní čas.

Článek

Čas neúprosně letí a každým dnem krátí krásné období naděje, touhy, přání a příprav na Štědrý den. Praktickou pomoc prokázali prodejci na farmářských trzích ve čtvrtek 13. prosince na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí.

Začátek týdne byl sice poznamenán dešťovými přeháňkami, nakonec i sama příroda přispěla k příjemné vánoční atmosféře s bílým popraškem a teplotami kolem bodu mrazu.

Na náměstí zaplněném početnými stánky se našlo dekorativní zboží na dotvoření vánoční ozdoby, stejně jako teplé textilie na ochranu před zimou, medovina na zahřátí i krkonošské ovocné šťávy pro zdraví. Nechyběl ani masný stánek pro obohacení prostřeného stolu. Každý si tak našel poslední inspirací pro poslední dárek i dokončení vánoční výzdoby.

Vánoční atmosféru doladil hudební doprovod souborů a orchestrů a žáků místní Základní umělecké školy Jaroslava Kociana, rozzářený vánoční strom i umělými světly se pyšnící rostlé stromy ve středu prostranství a světelné girlandy uvádějí příchod z postranních ulic na trhy.

Uprostřed vší té nádhery dominovala vedle vánočního stromu zvonička, kde rozeznění zvonku s utkvělou myšlenkou na určité přání přineslo naději na jeho splnění, obzvlášť s jeho pronesením šeptem vedle stojící blízké osoby.

Další nadějí na získání touženého dárku byla tzv. Ježíškova pošta, která spolehlivě fungovala do soboty 15. prosince. I zde v následné spolupráci radnice s rodiči dojde jistě ke splnění napsaného přání.

O potvrzení, že zázraky se dějí, se letos postaral sám vesmír. Z nekonečných dálek neznámých světů se na obloze nad naší zemí na počátku třetího adventního týdne objevila vánoční kometa 46P Wirtanen s azurově-zelenou barvou, aby tak připomněla pohádkový čas dobra a nečekaných zázraků.

I nastupující týden nebude postrádat krásu a pohodu plynoucích všedních dní. O sváteční náladu se postarají koncerty, výstavy, besídky a přátelská posezení. Na závěr se uskuteční po celé vánoční svátky až do 31. prosince prohlídky betlémů kostela Nanebevzetí Panny Marie s možností získání betlémského světla, které vyvrcholí 26. prosince živým betlémem v parku u kostela.

Reklama

Výběr článků

Načítám