Hlavní obsah

Vánoční kamion vyjel na tradiční pouť po východních Čechách

Novinky, Stanislava Dvořáková

Již posedmé nazdobený kamion firmy Šmídl s.r.o. v Žamberku vyjel na obvyklou trasu, aby rozdával vánoční dárky a radost do dětských domovů a klientům ústavů sociální péče.

Foto: Stanislava Dvořáková

Ve středu 18.prosince dorazil vánoční kamion do Ústí nad Orlicí.

Článek

I když v letošním roce Paní Zima a Děda Mráz na nadílku sněhových vloček zapomněli, o to více se snažili zaměstnanci firmy Šmídl v Žamberku navodit slavnostní atmosféru vánočních svátků těm, kteří zůstali sami se svým smutným údělem v dětských domovech a ústavech sociální péče.

Firma Šmídl vznikla v roce 1990 a působí v oblasti silniční a nákladní dopravy. Od skromných začátků svou úspěšnou činností dosáhla na dnešní stav 250 vozidel různých typů a třídy a přes 300 zaměstnanců. Protože sdílená radost je dvojnásobnou radostí, hledali cestu, jak tento pocit umožnit i lidem, kterým osud mnoho štěstí nenadělil.

Tak v roce 2013 vznikl nápad akce Vánoční kamion, který rozvozem dárků pod vánoční stromeček splní mnoho nedosažitelných přání.

Náročnost přípravy akce přiblížila referentka marketingu a obchodu Hana Hlavová: „Je třeba zajistit řadu úkolů, na kterých se podílí marketingové oddělení ve spolupráci celé firmy. Nazdobení kamionu provádějí pracovníci servisu. Další v letošním roce zabalili více než 950 dárků, které budou předány pěti institucím v Ústí nad Orlicí, Žamberku, ve Vysokém Mýtě a  Litomyšli. Jiná skupina připravila kostýmy a betlémský program.”

„Díky štědrosti sponzorů, partnerů, odběratelů a dodavatelů z celé České republiky, místních firem a samotných zaměstnanců firmy Šmídl, vyjíždí nazdobený kamion, aby vánoční atmosféru obohatil radostí a úsměvy,” dodala na vysvětlenou finanční náročnosti akce.

Ve středu 18. prosince tak kamion podvečerní setmění obohatil duhovou girlandou pestrobarevných světel, kdy se jako vánoční stromeček pyšnil hromadou skrytých dárků.

Před netrpělivě čekajícími klienty Stacionáře v Ústí nad Orlicí se otevřela opona návěsu s betlémem a pohádkovými bytostmi, střežícími připravené dárky, s uvítací koledou Nesem vám noviny. Po navozené náladě Štědrého dne dalším bodem programu bylo jmenovité předávání dárků - pro muže holící strojek a pro ženy fén. Navíc obdrželi ještě kosmetiku a soupravu čajů.

Po závěrečné vánoční melodii na rozloučenou se setmělo improvizované jeviště a uzavřený kamion se rozjel do noci na svoji další pouť. Jen světlo zlatých hvězd na jeho cestě bylo důkazem předané radosti a štěstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám