Hlavní obsah

Vánoční Akademie průmyslovky v Hodoníně měla velký úspěch

Novinky, Jana Slováková

První ročník studentské Akademie zřejmě nebude posledním. Předvánoční zábava hodonínské střední školy se nesla v duchu "Studenti sobě" a stála za to. Studenti Střední školy umělecké a průmyslové v Hodoníně se zkrátka bavit umí.

Foto: Jana Slováková

Vánoční Akademie 2014 SŠPU Hodonín: scénka Pidilidi v podání 4.C

Článek

Na počátku celé akce byl nápad, jak ukázat celému okolí všechny šikovné a nadané studenty hodonínské průmyslovky. Ve škole se jich totiž sešla celá řada a nejen učitelé, ale někdy ani jejich spolužáci mnohdy netuší, čím se ostatní ve svém volnu baví.

A že bylo co ukazovat: studenti školy dali dohromady celou dechovou kapelu, taky cimbálovou muziku, kde nechyběly ani tanečnice v krojích, vystoupil biketrialový závodník Tadeáš Kříž, družstvo mažoretek, které trénuje studentka školy Nikola Stanislavová, také dívčí taneční skupina Black and White se studentkou Veronikou Šimíkovou.

Nechyběl ani zpěvák kapely Šroti Jan Klubus a další nadaný hudebník a zpěvák David Dorda s Matějem Zicháčkem hrající na netradiční hudební nástroj Cajón. Další vystoupení patřilo klavíristům a klavíristkám - hráli Michal Stodůlka, Tomáš Kašík, Nikola Hanispáková a Jan Kubeš. Nechyběl ani kytarista Luboš Brablc a zpěvačka Veronika Áčová.

Ke správné studentské zábavě patřily scénky, velmi pobavilo vystoupení žáků čtvrtého ročníku s názvem Pidilidi a nesmělo chybět ani představení kantorů průmyslovky, kteří sehráli pohádku O popelce v původním slovenském znění. Celým programem vtipně provázela dvojice Bořivoj Raiskub a Lucie Anovčínová.

Vánoční atmosféra byla všude kolem: rozdávalo se cukroví, které napekli sami studenti, také vyrobená přáníčka a drobné dárečky. Žáci a jejich kantoři se bavili společně a podle ohlasů z letošní Akademie to nebylo naposledy.

Reklama

Výběr článků

Načítám