Hlavní obsah

Vánoce v lajně aneb Skvělý ostravský program pro pohybovou aktivitu

Novinky, Josef Zajíc

Tělo do pohybu si mohou návštěvníci Trojhalí Karolina v Ostravě dát při akci Vánoce v lajně. Od 11. do 23. prosince připravili pořadatelé netradiční bruslařskou in-line dráhu, ukázky netradičních sportů a workshopy.

Foto: Josef Zajíc

Vánoce v lajně. Trojhalí Karolina, Ostrava.

Článek

Zastřešený veřejný prostor TROJHALÍ Karolína na ploše 4500 metrů čtverečních nabízí nejen místo k setkání či návštěvu koncertů, ale také možnosti ke sportování. Pravidelně se zde prohánějí kluci a holky na skateboardech, na kolech a kolečkových bruslích.

„Akce probíhá již od 11. prosince a je zde pořád plno. Připravili jsme na ploše netradiční bruslařskou in-line dráhu - proto Vánoce v lajně! Program je připraven nejen pro bruslaře. Jezdí se zde na kolech, prohánějí se mezi překážkami RC rádiem řízené modely aut, letadla, vrtulníky. Lidé si mohou vyzkoušet házedla,” představil pohybové aktivity Trojhalí Karolina Ing. Jan Rušaj.

Vánoční a adventní náladu doplňuje netradičně umístěný vánoční strom, který navrhla  Šárka Mikesková, absolventka katedry výtvarné tvorby Fakulty umění Ostravské univerzity. Strom visí v prostoru. Uprostřed v něm pulzuje červené srdce.

Speciální bar a zázemí pro odpočinek vytvořil jako sochařské dílo MgA. Jan Šnéberger absolvent ateliéru sochařství Fakulty umění Ostravské univerzity. Dílo je vytvořeno z modelů Vítkovické slévárny.

„K 18. prosinci již proběhly zajímavé akce jako je předvedení RC modelů řízené rádiem, Footbag - žonglování s míčkem, atraktivní Metan Trial - Show na kolech. Jak se vodí loutky a maňásci, předvedli členové Divadla loutek Ostrava,” dodal Jan Rušaj.

Do 23. prosince mohou zájemci mj. zhlédnout opět ukázky footbagu, beat up - taneční vystoupení, slack line, rozjížďky RC modelů, opakovat se budou i taneční vystoupení.

V Trojhalí Karolína je otevřeno od 8.00 do 22.00 hodin. Program Vánoce v lajně je vždy od 16.00 do 18.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám