Hlavní obsah

Vánoce na Starých Hradech zahájí čerti a čertice z pohádek čaroděje Archibalda

Novinky, Ivana Kvasnicová

Čerti a čertice ze Starohradských pohádek zahájí Vánoce na hradě a zámku Staré Hrady první adventní víkend 1. a 2. prosince. Pekelná překvapení, zábava a hry čekají děti i dospělé po celý den. S čertem i čerticí pak lze navštívit i starohradské peklo.

Foto: Staré Hrady
Článek

Advent je oblíbené většinou čtyřtýdenní období před Vánocemi, které je vlastně přípravou na Vánoce. Letos advent začne až první neděli v prosinci, to je 2. prosince.

Hned v prvním adventním týdnu přichází postrašit děti čert a Mikuláš, donesou jim balíček za krátkou básničku.

Vánoce na hradě

V sobotu a neděli 1. a 2. prosince zahájí čerti a čertice ze Starohradských pohádek Vánoce na hradě. Adventní prohlídky se dále konají každý víkend i o vánočních prázdninách až do 10. ledna.

Pekelná překvapení, zábava a hry s čerty jsou připraveny pro děti i dospělé po celý den. S opravdovým čertem, čerticí nebo veselou princeznou pak můžete navštívit starohradské peklo v Zámeckém pohádkovém sklepení. Tam zjistíte, kdo je to vlastně čertenice, jak vypadá čertí domácnost, kdo spravuje čertovské komíny, kde se čertíci učí čarovat a kdo ve skutečnosti peklu vládne. Kromě čertů a čertíků tu na návštěvníky čekají i draci, obři, vodníci, víly, skřítkové a spousta dalších pohádkových kamarádů.

Ochutnejte atmosféru Vánoční pohádkové prohlídky. Zvýhodněným okruhem pohádkovým hradem a vánoční pohádkou vás provede živá čarodějnice, princezna, čertice nebo hradní čaroděj.

V hradní a zámecké části pohádkového hradu vede prohlídkový okruh Jak se žilo za císaře pána Františka Josefa I. Prohlédnete si ojedinělou expozici - kupecké krámky, koloniál nebo třeba obchod s kávou, jak vypadaly v dobách našich prababiček. Navštívíte barokní kuchyni, velkou loveckou chodbu, unikátní ložnici a pracovnu a další zajímavosti, kde mnoho tisíc exponátů představuje život prostých lidí, měšťanů a šlechty v období vrcholu habsburské monarchie. V nestarší části hradu se dozvíte tajemství templářských rytířů a ochutnáte lahodnou Starohradskou medovinu.

Hrad a zámek se stal navíc domovem pro více než třicet druhů draků a dráčků. Ve své královské komnatě vás na audienci přijme Jeho Výsost Dračí Král Rozumbraďák XVI. i s královnou Starostlindou a jejich povedenými dcerkami, dračími princeznami Lajdalínou, Trajdalínou a Rozcaplínou, od kterých se dozvíte, proč mají draci nejraději k obědu a k večeři krásné princezny.

Prohlídkový okruh Pohádka I. vás zavede do Pohádek čaroděje Archibalda I. v tajemném pohádkovém zámeckém sklepení.

Reklama

Výběr článků

Načítám