Hlavní obsah

Vánoce na hradě i Dračí čarodějné pohádkové prohlídky nabízejí Staré hrady

Novinky, Ivana Kvasnicová

Vánoce našich prababiček s vánoční pohádkou i Dračí čarodějné prohlídky z Pohádky čaroděje Archibalda I. zažijte na pohádkovém hradě a zámku Staré Hrady o adventních sobotách a nedělích, svátcích i vánočních prázdninách vč. silvestra. Hradem Vás provede provede nejen živá princezna.

Foto: Staré hrady
Článek

Advent je začátek liturgického roku, období čtyř neděl před vánočními svátky. Je to doba radostného očekávání příchodu Spasitele i Vánoc - kupování vánočních dárků, pečení cukroví, výzdoba domovů adventními a vánočními dekoracemi.

Vánoce na hradě

Zvýhodněný okruh pohádkovým hradem s vánoční pohádkou připravil hrad a zámek Staré hrady v tomto roce.

Na hradě a zámku se zabydlelo mnoho draků a dráčků a svou komnatu tu má i Dračí král Rozumbraďák XVI. Ve sklepení potkáte rodinku starohradského obra, navštívíte palác plný skřítků, lesní, ledové i vodnické království, tříhlavého draka Třífrňáka i Obří smaragdové draky. Zvýhodněným okruhem pohádkovým hradem s vánoční pohádkou vás provedou čarodějnice, princezna, čertice, rytíř či čaroděj.

Děti, které za pomoci krásné princezny nebo veselé čarodějnice namalují obrázek, se pak mohou zúčastnit i Velké pohádkové soutěže čaroděje Archibalda I.

Dračí čarodějné pohádkové prohlídky

Na Vaši náštěvu se těší na čtyřicet druhů draků a dráčků, dračích princů a rytířů. Na hradě a v pohádkovém sklepení se usídlili draci skalní, ohniví, vodní, lesní, noční, bahenní, píseční, sněžní, hromoví, zlatí, teplomilní, sklepní, smaragdoví a mnoho dalších pohádkových bytostí z pohádek čaroděje Archibalda I. Na osobní audienci vás ve své Dračí královské komnatě pak přijme i Jeho Veličenstvo Dračí král Rozumbraďák XVI. s dračí královnou Starostlindou a dcerkami Lajdalínou, Trajdalínou a Rozcaplínou. A pokud pomůžete zachránit princeznu Laskonku, nemine vás ani pořádná pohádková odměna.

Dračí pohádkové okruhy můžete navštívit každou sobotu, neděli a o svátcích až do března 2015.

O Vánočních prázdninách je otevřeno: 20.-23., 26.- 31. 12. a 2.- 4. 1. 2015.  Pro objednané zájezdy je otevřeno kdykoliv.  Hry, soutěže a pohádková zábava pro děti i dospělé se konají vždy od 10 do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám