Hlavní obsah

Vánoce na Floře Olomouc lákají na živý betlém, dárky i zabijačkové dobroty

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 8. prosince otevře letos naposled výstaviště Flora v Olomouci své brány. Vánoce Flora nabízejí výstavu betlémů, trhy, kapry, stromky, živý betlém, palmový skleník i Yvettu Blanarovičovou. Svátečním trhům budou pavilony E, G, H, B patřit až do 19. prosince denně od 9 do 17 hodin.

Foto: Flora Olomouc

Součástí Vánoc Flora bude i letos živý salaš. K vidění budou lamy, ovce a kozy, které zapůjčila ZOO Olomouc.

Článek

Tradiční akci letos Flora pořádá už po dvaatřicáté. Zájem výrobců a prodejců, kteří do Olomouce míří z celé republiky, je velký. „Již nyní máme 115 vystavovatelů. Jen doufám, že budeme moci uspokojit všechny, kvůli uzavření pavilonu A máme přece jen méně místa,“ konstatovala manažerka Dagmar Maixnerová.

Návštěvníci se mohou těšit na pestrou nabídku nejrůznějšího zboží od vánočních ozdob před sportovní potřeby až po dřevěné hračky. To vše doplní prodej vánočních pochoutek, drobného cukroví, marcipánu. O obou předvánočních víkendech, 8. a 9. a 15. a 16. prosince, bude výstaviště patřit oblíbenému taháku - zabijačkovým hodům spojeným s prodejem a ochutnávkami.

Na trzích bude po celou dobu velký výběr vánočních stromků z olomouckých městských i soukromých lesů - s čerstvě vyřezanými jehličnany, smrčky, borovičkami a jedlemi. Kapry na sváteční stůl přivezou rybáři ze Šumvaldu - Nové Dědiny. Kádě se šupináči se před pavilonem E objeví v sobotu 15. prosince, rybí štědrovečerní pochoutka však bude k mání a zakoupení až do 22. prosince.

Floře by se neměli vyhýbat ani ti, které láká předvánoční atmosféra. Je pro ně připraven bohatý doprovodný program. „Nejmenší návštěvníci se mohou těšit hned na sobotu 8. prosince. Ve 14.30 hodin je potěší herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová. Program ukončí rozsvícení vánočního stromku. V neděli 9. prosince zavítá na výstaviště čert s Mikulášem s jejich netradiční, trochu opožděnou, ale o to zábavnější nabídkou,“ přidala pozvání mluvčí výstaviště Zuzana Studená. Atmosféru doplní každodenní ukázky lidových řemesel.

Před pavilonem G bude k vidění salaš, jejíž obyvatele, ovečky valašky, exotické lamy a kozy, zapůjčila olomoucká ZOO. Po celu dobu trhů bude za zlevněné vstupné otevřen palmový skleník, největší ze sbírkových skleníků výstaviště.

Reklama

Výběr článků

Načítám