Hlavní obsah

Valašské Klobouky opět vyhodnotí, které balkóny a předzahrádky kvetly nejkrásněji

Novinky, Lenka Zvonková

Máte radost z toho, jak bohatě vám letos kvetou na balkoně muškáty? Daří se vaší skalce a letničkové záhony lákají svou barevností i vůní? Pak je to jistě důvod k přihlášení do dalšího ročníku soutěže Město v květech, kterou v červnu vyhlásila valašskokloboucká radnice.

Foto: archiv MěÚ Val. Klobouky

Soutěž Město v květech vyhodnotí nejpěknější zahrádky i balkóny.

Článek

Hodnotit se budou dvě kategorie, a to předzahrádky rodinných domů a květinová výzdoba balkonů a oken rodinných nebo panelových domů. Uzávěrka je prodloužena až do 16. září.

„Hlavním cílem této soutěže je podpořit občany ve snaze zkrášlit okolí svých domů a bytů a přispět tak k příznivému vzhledu Valašských Klobouk. Každý zvelebený prostor je příjemný jak pro obyvatele samotné, tak i pro kolemjdoucí a návštěvníky města, a proto chceme i letos ta nejzdařilejší řešení ocenit,“ informoval organizátor soutěže Alois Oliva. Zapojit se mohou jak občané Valašských Klobouk, tak i místních částí Lipina, Smolina a Mirošov.

K přihlášení do soutěže stačí zaslat maximálně deset kusů fotografií soutěžní zahrádky či balkónu spolu s následujícími osobními údaji: jméno, adresa, telefonní číslo a zvolená kategorie soutěže. Snímky je zapotřebí doručit na adresu Městský úřad Valašské Klobouky, stavební odbor, Masarykovo náměstí 189, 766 01 Valašské Klobouky. Fotografie je možné dodat i elektronicky, a to na e-mail oliva@mu-vk.cz. Formát není omezen.

„Hodnocení se ujme komise, která bude klást důraz jak na kompoziční uspořádání výsadby a respektování nároků rostlin, tak i na sladěnost barev, nezaplevelenost a zdravotní stav zeleně. K důležitým kritériím bude ovšem patřit rovněž jedinečnost a originalita,“ pověděl Alois Oliva.

Soutěžní příspěvky budou posouzeny v průběhu září. Nejlepší z každé kategorie pak budou odměněny hodnotnými poukázkami, které budou moci vítězové použít při nákupu zahradnických potřeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám