Hlavní obsah

V Žihobcích se otevřelo peklo s českými čerty

Novinky, Jan Kaše

Muzeum Lamberská stezka hostí dvě nové výstavy, na kterých můžete obdivovat čerty i šikovnost a nápaditost dětí ze základní školy.

Foto: Jan Kaše

Peklo na Lamberské stezce

Článek

Pro výstavu s názvem Peklo na Lamberské stezce zapůjčila a nainstalovala exponáty Jarmila Straková.

„Dovolujeme si vás pozvat do našeho muzea na novou výstavu pro malé i velké, kteří dávají přednost českým čertům před těmi importovanými,“ uvedla Veronika Kočí z Muzea Lamberská stezka.

K vidění je například čertí rodinka, čerti hrající karty, čerti sedící u ohně, stará čertice s koštětem a mnoho dalších krásných figurek.

Ovšem to zdaleka není vše, co muzeum nabízí. Současně probíhá i výstava žákovských prací dětí z místní základní školy. A pokud si někdo myslí, že půjde o pár jednoduchých obrázků, tak se velice mýlí. Výstava zabírá celou místnost a je opravdu na co se koukat.

Barevnost, veselost, úžasné nápady či kombinace materiálů vás zavede do tak trochu jiného světa. Nezkaženého a upřímného. Do světa, který jsme my, dospělí, už dávno opustili a bohužel mnohdy pro něj nemáme pochopení.

A jsou to právě děti, které nám mohou pomoci trochu se zamyslet a třeba i přehodnotit některé naše postoje, což velice výstižně ukazuje jeden z výtvorů. Připomíná, že to nejdůležitější je v životě zadarmo – smích, úsměv, láska, polibky, objímání, rodina, kamarádi, krásné vzpomínky a spánek.

Výstavy potrvají do 25. března 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám