Hlavní obsah

V Židlochovicích staví novou autobusovou zastávku

Novinky, Jiří Smutný

Obyvatelům sídliště Družba a okolních ulic v Židlochovicích se brzy zkrátí jejich cesta na autobus. Dosud byli zvyklí docházet až na stanici před zámkem. Nově budou mít možnost využívat zastávku na okraji sídliště.

Foto: Jiří Smutný

Stavba nové zastávky

Článek

Kromě autobusového nádraží v Židlochovicích, které se oficiálně jmenuje „autobusová stanice“, existují ve městě ještě 3 další zastávky. Jedna je u základní školy v Tyršově ulici 611, další v Nádražní ulici u firmy Adosa a třetí na Žerotínově nábřeží.

V současné době se buduje další zastávka u sídliště Družba na hlavní silnici č. II/425, směřující ze Židlochovic na Vojkovice a Rajhrad. Cestující z této části města tak ušetří přibližně půl kilometru chůze. Součástí stavby je i přístupový chodník a osvětlení.

Financování nové zastávky bude uskutečněno převážně z dotací: 85 procent z Integrovaného regionálního programu Evropské unie (IROP) a 5 procent ze státního rozpočtu.

Dokončení stavby se předpokládá v říjnu 2017. Autobusy budou na nových zastávkách zastavovat od začátku platnosti nového jízdního řádu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje, který bude zveřejněn v prosinci 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám