Hlavní obsah

V září se dětem otevře nová ScioŠkola ve Zlíně

Novinky, Pavlína Woodhams

Hlavním posláním ScioŠkol je vést děti tak, aby mohly prožít dobrý život v rychle se měnícím světě.

Foto: ScioŠkoly

Ve Zlíně se otevírá nová ScioŠkola.

Článek

ScioŠkola získala jako první a jediná úplná soukromá škola na Zlínsku akreditaci ministerstva školství a od září 2018 do ní mohou nastoupit nejen prvňáčci, ale také starší žáci. Škola přijímá děti od první až do šesté třídy. 

Koncept ScioŠkol funguje již tři roky. Celkem jich bude v září jedenáct v celé České republice. Všechny vycházejí z poznatků moderních věd a přitom vzdělávají podle metod, které jsou v souladu s hodnotami dětí, jako jsou svoboda, morálka či otevřenost.

Škola uplatňuje své vlastní principy vzdělávání: žáci nejsou rozděleni do klasických tříd podle věku, nedostávají známky a hodiny nevedou učitelé, ale průvodci. Zakladatelé vychází z předpokladu, že děti mají přirozenou touhu učit se, chtějí podporovat vnitřní motivaci a jedinečnost každého dítěte.

„Potíž je, že stále neumíme pracovat s představou, že naše děti budou žít v úplně jiném světě než my a pořád se je ve škole snažíme připravovat v lepším případě na současný svět a v horším na svět našeho mládí. ScioŠkola to chce změnit,“ říká o škole její zakladatel Ondřej Šteffl.

ScioŠkola bude ve Zlíně sídlit v takzvané Gastro budově na Štefánikově ulici. V těchto dnech probíhá přihlašování dětí, výběrová řízení průvodců i vedení nové školy. Podrobnější informace přijede do Zlína sdělit Ondřej Šteffl, který zodpoví zájemcům o studium veškeré dotazy. Veřejná beseda se koná v úterý 22. května od 16:30 v prostorách Zlínského zámku.

Škola přijme děti od první do šesté třídy, pokračovat pak bude možné až do deváté třídy. Přestup z jiné školy je velmi jednoduchý. Změna pro rodiče nevyžaduje prakticky žádnou administrativu, stačí jen souhlas ředitele nové školy.

„Do každé otevřené třídy budeme přijímat patnáct dětí. Podmínkou přijetí je sdílení pedagogických principů a výukových metod ScioŠkoly, což bude zjišťováno v rámci osobního pohovoru, kterého se účastní zákonní zástupci spolu s dítětem,“ uvedla mluvčí ScioŠkol Gabriela Kermesová. V případě, že počet přihlášek převýší kapacitu ročníku, bude pořadí k osobnímu pohovoru losováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám