Hlavní obsah

V zahradě Českého rozhlasu Regina je v plném proudu Karlínské filmové léto

Novinky, Karolína Kudláčková

Přehlídka českých i zahraničních filmů pořádaná v Praze Českým rozhlasem je v plném proudu. Diváci se můžou těšit na filmy jako například Mimoni či Jurský svět. Karlínské filmové léto bude v letním kině Regina pokračovat až do 6. září.

Foto: Daniel Poláček

Letní kino v Karlíně před projekcí

Článek

Karlínské filmové léto je další z několika nízkonákladových letních kulturních akcí v Praze. Vedle Kinobusu Dopravního podniku Hlavního města Prahy a Pražského filmového léta umožňuje zhlédnout pestrý výběr snímků za příznivou cenu. Díky podpoře Městské části Prahy 8 a sponzorů je vstupné 50 Kč.

Projekce v letním  kině Regina začínají v srpnu o půl deváté večer, v září potom v osm. 

V pátek 14. srpna můžou návštěvnici přijít s celou rodinou na pohádkový příběh Sedmero krkavců, v neděli 16. srpna se bude promítat Jurský svět. Díky nízkému vstupnému se náklady nevyšplhají do výšek běžných při návštěvě multiplexů.

Do konce srpna jsou na programu také taháky jako Domácí péče, Mimoni či Iracionální muž. Kromě filmů může být v nynějších horkých dnech osvěžujícím zážitkem i večerní posezení v zahradě pod vzrostlými kaštany.

Úterní projekce jsou zdarma

Úterní projekce, které se konají v rámci Večerů Rádia Wave, jsou pro veřejnost dokonce zdarma.

Jejich dramaturgie zůstává veřejnosti až do samotného vypuknutí neznámá. Jít tak v některé úterý do kinga Regina znamená nechat se překvapit, co se vlastně bude hrát. Promítané filmy však vždy stojí za pozornost - jako například Vyšší moc oceněná na loňském ročníku Filmového festivalu v Cannes, která byla v běžné distribuci na podzim 2014.

Účastí na Karlínském filmovém létě lze vlastně dohnat manko zajímavých snímků, které vám utekly během posledního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám