Hlavní obsah

V Ústí nad Orlicí vyhlásili výsledky ankety o nejlepšího sportovce okresu roku 2012

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlické sportovní sdružení s hlavním mediálním partnerem, vydavatelstvím novin regionální Deník, ve spolupráci s agenturou ČOK-CZ Praha a Městem Ústí nad Orlicí zveřejnilo výsledky 44. ročníku tradiční ankety nejlepších sportovních výsledků uplynulého roku.

Foto: Stanislava Dvořáková

Lukáš Novák, profesionální hasič SDH Ústí nad Orlicí se podruhé stal vítězem ankety "Nejlepší sportovec okresu".

Článek

Slavnostní vyhlášení ankety se konalo v pondělí 21. ledna v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí. Vyhlášeno bylo devět kategorií, a to reprezentant v cizím dresu (nejlepší sportovec okresu, který sice v okrese bydlí, ale není členem žádné organizace, která zde sídlí), kolektivy z vesnických TJ, mládeže a dospělých, handicapovaní sportovci, žactvo, dorost a junioři, veteráni a dospělí. Zároveň byli oceněni zasloužilí trenéři, rozhodčí a cvičitelé.

Program slavnostního večera moderoval komentátor stanice Eurosport Ondřej Krátoška, který v úvodu popřál k 85. narozeninám dosud aktivnímu ústeckému sportovnímu komentátoru Jiřímu Hetfleišovi.

V dalším programu jako hosté vystoupili zpěváci Jiří Zonyga a Olga Lounová, kteří zároveň prozradili svoje sportovní zlájmy. O sportovních začátcích hovořili i všichni zástupci měst, organizací a sponzorů, kteří předávali vyhodnoceným ocenění. Prostě celý večer patřil jenom sportu.

Jako první byly oceněny kolektivy za svoji bohatou činnost v místě svého působiště a za umístění v různých soutěžích. Z vesnických TJ to byl Sokol Libchavy (fotbal), za mládež Sokol Česká Třebová (volejbal) a za dospělé FC Nejzbach Vysoké Mýto (futsal).

Veškeré zásluhy kolektivů i jedinců by nebyly dosahovány bez obětavé práce jejich vedoucích a dalších pracovníků. A tak nemohlo chybět ani ocenění zasloužilých trenérů, cvičitelů a rozhodčích. Na pódiu potlesk přivítal devět zástupců oddílů - lyžování, tenisu, fotbalu, hokejbalu, kanoistiky, biatlonu, gymnastiky, maratónu a plavání.

Poté nastupovali současní aktivní sportovci k převzetí ocenění. Mezi veterány byl první Jiří Strnad z SK Žamberk, s tituly MČR i MS v rychlostní kanoistice. Za handicapované to byla atletka Jiskry Ústí nad Orlicí Miroslava Sedláčková, pátá na paralympiádě a druhá na Mistrovství Evropy.

V žactvu na 1. místě skončila Michaela Krátká z TJ Spartak Letohrad, reprezentantka ČR a mistryně světa 2012 v karate WKC. Druhý se umístil Jáchym Procházka, atlet TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, a třetí Jakub Stejskal z oddílu kanoistiky SK Žamberk.

V kategorii dorost a junioři 1. místo obsadil Marek Švestka z oddílu juda Česká Třebová, mistr ČR ve váze do 73 kg s četnými předními místy na mezinárodních turnajích. Druhá skončila Kristýna Černá z oddílu biatlonu KB OEZ Letohrad a třetí Filip Záveský, běžec klubu ISCAREX Česká Třebová.

V kategorii dospělých titul nejlepšího sportovce okresu podruhé získal Lukáš Novák, profesionální hasič SHD Ústí nad Orlicí se šesti 1. místy nejen v ČR, ale také na ME a MS v Sydney. Druhý se umístil Robert Krupička, atlet TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, a třetí Michal Krčmář, závodník biatlonu z KB OEZ Letohrad.

Jmenování reprezentanta v cizím dresu bylo absolutní samozřejmostí pro Jaroslava Kulhavého, olympijského vítěze horských kol MTB.

Tečkou za zdařilým večerem byla volba čtenářů "Hvězdy Deníku", kterou se stal sedmnáctiletý hokejbalista SK OEZ Tesla Letohrad Jiří Krejsa.

Reklama

Výběr článků

Načítám