Hlavní obsah

V Unkovicích se děti vyřádily na karnevalu

Novinky, Jiří Smutný

Základní škola a mateřská škola v Unkovicích a Sdružení rodičů při MŠ a ZŠ Unkovice uspořádalo pro nejmenší obyvatele obce v sobotu 2. dubna tradiční Aprílový karneval.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Akci zahájila Marie Kůgelová, ředitelka ZŠ a MŠ Unkovice. Po přivítání poděkovala rodičům a dalším dárcům, kteří poskytli nebo zajistili letos rekordní množství výher do tomboly. Zábavný program připravili jako obvykle pracovníci Střediska volného času z Pohořelic.

Karneval se konal v kulturním sále, který byl zaplněn skotačícími dětmi. K těm se záhy přidali i mnozí rodiče, neboť dostali za úkol vytvářet tunel, kterým dětský vláček projížděl. Kromě tance došlo i na zábavné soutěže, jako házení míčků do koše.

Pokud jde o masky, které děti zvolily, došlo k určité inovaci. Kromě obvyklých princezen, čarodějnic, kuchařů, víl, orientálních tanečnic, koček, zajíců a dalších podobných postav se objevilo i několik ozbrojených a střílejících bojovníků. Těžko říct, k jaké frakci patřili. Arabský šátek v kombinaci s americkou čepicí musel nutně potenciálního protivníka uvést do nejistoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám