Hlavní obsah

V Týništi se swinguje už téměř čtvrtstoletí

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacátý ročník swingového festivalu Jardy Marčíka v Týništi nad Orlicí je minulostí. V pátek 31. května a v sobotu 1. června nabídl pestrou paletu amatérských i profesionálních souborů, stejně jako hudebních žánrů, mezi nimiž hrály samozřejmě prim swing a jazz. Dorazily stovky posluchačů.

Foto: Dana Ehlová

The Georgia College Jazz Band (USA)

Článek

Jak trefně konstatoval starosta Týniště nad Orlicí Libor Koldinský v úvodním slově festivalového almanachu: „Představil festival za dlouhá léta to nejlepší, co hudba tohoto žánru má.“ Nutno dodat, že ani letos tomu nebylo jinak.

Bigbanďata (swingový orchestr ZUŠ Týniště nad Orlicí), Tanečný orchester Valaská (Slovensko), Chanson Trio CouCou (Pardubice), The Georgia College Jazz Band (USA), Jan Smigmator & friends (Praha) a Band-a-SKA - pop, jazz a funky (Týniště n. Orl.), kteří se na podiu objevili první den, a znovu Bigbanďata, dále nChant Jazz - francouzské chansony z Hradce Králové, Will Johns Trio - jazz z Velké Británie, Brass Avenue - dechový show band (Praha), včetně Mladého týnišťského big bandu s hostem Petrem Vondráčkem připravili příznivcům festivalu a všem posluchačům dva mimořádné hudební večery se spoustou hudebních lahůdek a skvělých výkonů.

V roce 2020 oslaví Swingový festival Jardy Marčíka čtvrt století svého trvání. Tým kolem Pavla Plašila, dramaturga, ředitele i kapelníka v jedné osobě, určitě přichystá nejedno překvapení a mnoho swingových delikates, takže se hudební příznivci mohou začít těšit už nyní, kdy teprve vstřebávají letošní dojmy.

„Tak za rok zase tady, v Týništi, tentokráte na jubilejním ročníku festivalu,” zve všechny na příští festival starosta Týniště.

Reklama

Výběr článků

Načítám