Hlavní obsah

V Trutnově se uskuteční republikové finále v TeamGymu

Novinky, Ludmila Oravcová

Sportovní a umělecký zážitek čeká na zájemce ve sportovní hale ZŠ Komenského v Trutnově. V sobotu 12. listopadu se tu uskuteční republikové finále v TeamGymu.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Celkem 47 družstev se zúčastní republikového finále České asociace Sportu pro všechny v soutěži zvané TeamGym. TeamGym je oblíbená forma sportovní gymnastiky.

Finále pořádá gymnastický oddíl Spartak Trutnov ve spolupráci s komisí všeobecné gymnastiky republikové finále ČASPV (Česká asociace Sportu pro všechny) Pohár ČASPV 2016 Open v Teamgym a TeamGym Junior, který je zároveň 8. závodem Českého poháru Prospect cup.

Atraktivní formu tohoto dynamického sportu budou předvádět gymnastky a gymnasté po celý den v hale ZŠ Komenského. V Trutnově budou k vidění týmy z celé republiky. Přijedou družstva z Brna, Plzně, Třebíče, Příbrami, Prahy, Frýdku Místku, Chropyně a dalších 15 měst.

Mezi velké favority patří zejména Brno, Příbram, Chropyně, ale také děvčata z Trutnova, které rozhodně budou bojovat o medailové pozice a také se snažit o obhájení prvenství z loňského roku.

TeamGym je sport, který je kombinací síly, elegance, akrobacie a spolupráce celého týmu. Je plný emocí, napětí a adrenalinu. Závodníci předvádějí svůj um za doprovodu hudby v gymnastickém trojboji (pohybová skladba – floor, akrobacie – tumbling a malá trampolínka – trampette).

Rozhodčí hodnotí výkony na základě obtížnosti, provedení a kompozice a vítězem jednotlivých kategorií se stává družstvo s největším součtem známek za všechny tři disciplíny. K vidění budou různé gymnastické skoky, salta a vruty, které předvedou více než čtyři stovky závodníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám