Hlavní obsah

V trolejbusech a autobusech MHD Zlín se denně dezinfikují interiéry

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

S cílem snížit pravděpodobnost přenosu infekcí ve vozidlech MHD, zavedla Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) pravidelnou dezinfekci vozidel. V trolejbusech a autobusech se po návratu do vozovny důsledně dezinfikují všechny části interiéru, kterých se dotýkají ruce cestujících.

Foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice

Vozidla MHD jsou denně dezinfikována.

Článek

„Každý trolejbus a autobus, který se vrací po službě na lince do depa, se uklízí. Nad rámec běžného úklidu pracovníci DSZO už přibližně dva týdny důsledně otírají mokrým hadrem s dezinfekčním prostředkem všechna madla, tyče, závěsná držadla i okraje sedadel, které přicházejí do kontaktu s rukama cestujících,“ sdělil tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

„Konzultovali jsme tento postup s hygieniky. Je to náš příspěvek pro bezpečnější cestování v MHD v době, kdy hrozí zvýšené nebezpečí přenosu koronavirové infekce,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Vozidla MHD, která jezdí na linkách po celý den, procházejí úklidem a dezinfekcí vždy při večerním návratu do vozovny. Vůz v uzavřené hale otevře všechny dveře, nastoupí do něj až tři pracovníci s čisticími a dezinfekčními prostředky a postarají se o to, aby byl při dalším výjezdu salon pro cestující po hygienické stránce v pořádku.

Vozidla, která se vracejí po ranní dopravní špičce do depa a znovu vyjíždějí odpoledne, procházejí dezinfekcí dvakrát denně, tedy při každém zatažení do vozovny.

„Bude nás to stát nějaké peníze navíc, museli jsme dokonce přijmout na tuto činnost i brigádnické síly. Ale vozíme lidi a chceme udělat maximum, nakolik je to v době světové koronavirové pandemie možné, aby měl virus ve vozidlech MHD co nejméně možností ke svému dalšímu šíření a přenosu,“ dodal ředitel DSZO.

Reklama

Výběr článků

Načítám