Hlavní obsah

V Třebívlicích hostili další ročník Tanečního odpoledne

Novinky, Jiří Růzha

V areálu základní školy v Třebívlicích se v sobotu uskutečnil další ročník Tanečního odpoledne.

Foto: Jiří Růzha

Taneční odpoledne v Třebívlicích - taneční skupina Tanečnic z družiby - ZŠ Třebívlice

Článek

Taneční odpoledne, které každoročně pořádá Školní družina při ZŠ Třebívlice pod vedením L. Tiché a za podpory obecního úřadu, vstoupilo do dalšího ročníku. Nádherné prostředí Základní školy, dříve zámku – sídla poslední lásky básníka Johanna Wolfganga von Goethe, Ulriky von Levetzow, upravené pro pořádání venkovních kulturních akcí, napomáhá k tomu, že se sem tanečníci opravdu rádi vrací.

Vlastní tančení začalo v 15 hodin a na dvě stě diváků, mezi nimiž nechyběl ani starosta obce Mgr. J. Seifert, který na toto odpoledne přivedl velmi vzácnou návštěvu z Německa, zhlédlo produkci pěti tanečních skupin ve stylech country a moderní tanec.

Před diváky ukázala své taneční umění domácí taneční skupina Tanečnice z družiny ZŚ Třebívlice, následovaly taneční skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice a taneční skupina Bílý zajíc z Libochovic. V moderním tanci zahájila místní taneční skupina Tanečnice z družiny ZŠ Třebívlice, po nich se střídavě ve dvou choreografiích představila taneční skupina Dance Company Leipzig a Smarfit Louny.

Po celou dobu na místě fungovalo jako vždy skvěle zabezpečené občerstvení, což v horku, které tanečníky na parketě zužovalo, bylo opravdu velmi potřebné. Když se k tomu přidají milí lidé, skvělé výkony jednotlivých tanečních skupin a perfektní publikum, není co dodat. Snad jen, aby se další ročník povedl stejně a aby se přišly ukázat i další taneční skupiny z regionu

Téměř všechny taneční skupiny se ještě tento měsíc představí v sobotu 29. června na festivalu s názvem Podsedická facka III.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám