Hlavní obsah

V Sytně zápolili o bečku piva

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Sytně nedaleko Stříbra se o víkendu konala Svatoaloiská pouť. Začala už v pátek 22. června, kdy si mohli návštěvníci zatančit při country. Sobota byla nadupanější a podle slov tamního starosty také vydařená.

Foto: Martina Sihelská

Starosta si vyzkoušel jízdu na trakaři.

Článek

"Děti si užívaly atrakcí, jízd na ponících, přijeli také ochotníci ze Stříbra, kteří zahráli pohádku O Popelce a ztraceném střevíčku. Dospělí si užili dechovek Nýřaňanky a Amati Bandu, přijeli hrát i Starší páni. Na co se však návštěvníci těšili nejvíce, to byla soutěž O sytenskou bečku. Letos jsme ji obohatili také o rychlé vypití piva, takže soutěžící proběhne celou trasu a při tom válí sud, vezme trakař, naloží další sud, vypije pivo a proběhne slalom. Přihlásilo se celkem 23 soutěžících, z toho je 13 žen," uvedl starosta Sytna Václav Bodiš.

Tradiční soutěž o sytenskou bečku je už vyhlášená, ale ocenění a diplomy nakonec zůstaly v Sytně, první ženou byla Lucie Ichnatolyová a z mužů byl nejlepší Josef Čenščák.

Mezi návštěvníky poutě byla i pětiletá Šárka Hradová. "Dala jsem si moc dobrou zmrzlinu a můj bratr Míra mi vystřelil růži, je moc hodný. A ještě jsem byla na kolotoči," pochlubila se malá slečna ze Sytna.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám