Hlavní obsah

V sobotu se poprvé koná běžecký závod Chodovská vlečka

Novinky, Miloš Volek

Nový běžecký závod v Karlovarském kraji chystají na sobotu 27. srpna v podvečer atleti ŠAKu Chodov. Závody v areálu přírodního koupaliště Bílá voda nad městem začínají v 17:00 hodin během předškoláků na 100m. Následují běhy mladšího a staršího žactva na 1,6 km a 3,2 km. Hlavní závod na 10 km pak odstartuje v 18:00 hodin.

Foto: Martin Horvát

Chodovská vlečka

Článek

 „Myšlenkami na závod v okolí koupaliště Bílá voda jsme se zabývali již delší dobu a když jsme se jednoho dne na tréninku potkali se starostou města, panem Patrikem Pizingerem, bylo společně rozhodnuto“, říká ředitel závodu Martin Horváth.

„Výkonny výbor Školního atletického klubu myšlenku podpořil a převzal organizaci vlastního závodu za výrazné podpory města. Zvolili jsme termín na konci prázdnin, protože v září a říjnu je běžeckých závodů mnoho, včetně našeho „Běhu Smolnickým kopcem“, doplňuje Horváth.  

Hlavní závod se poběží na dvou téměř stejných okruzích a bude měřen čipovou technologií. Celkové převýšení je zhruba 75 metrů.

„Trať závodu je vedena po pevných pískových cestách a asfaltovém okruhu kolem koupaliště. Není příliš členitá, ale na běžce čeká dvakrát prudší výběh k samotné vlečce Sokolovské uhelné na Smolnici. Z nejvyššího bodu pak pozvolna klesá po vrstevnici zpět k rybníku“, popisuje okruh technický ředitel závodu Miloslav Zítka.  

Celý výtěžek startovného bude věnován na dobročinné účely – proto je v názvu závodu dodatek „Běžíme pro Martínka“.

Přihlásit se na závod je možné předem na webu www.behychodov.cz  nebo za zvýšené startovné na místě. Závod je zařazen do HOPR běžecké ligy Karlovarského kraje.  

V hlavním závodě očekáváme účast více než sta běžců. Na vítěze všech kategorií čekají věcné ceny. Upozorňujeme nejen účastníky závodu, že parkoviště pod areálem Bílá voda bude v den závodu uzavřeno pro potřeby pořadatelů a umístění zázemí závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám