Hlavní obsah

V sedmi letech sbírá motokrosové poháry

Novinky, Martina Sihelská

Je mu jen sedm let, učí se číst, psát, počítat, ale v motokrosu je už hvězdou. Řeč je o Dominiku Kučeříkovi ze Stříbra.

Foto: Martina Sihelská

Sedmiletý Dominik Kučeřík ze Stříbra.

Článek

Ten se vloni posadil na KTM - 50 cm3 a od té doby soutěží. Naučil ho to otec Vladimír a dědeček. „Děda mě posadil i na svou velkou 650. Ale mně stačí ta moje, je oranžovobílá, to jsou moje oblíbené barvy. Táta mě trénoval v okolí na polních cestách. Pak jsem zkusil závod,” řekl skromně chlapec, za kterým se blyští řada vyhraných pohárů.

Táta je na syna pyšný. „První závod - v kategorii MX junior - jel na podzim 2013 tady doma. Byl trochu zklamaný, že mu nepodařilo být v první trojici. Ale pak si to vynahradil,” vyprávěl otec. Taky, že ano, za první půlrok své kariéry má Dominika za sebou dvě 1. místa, šest 2. míst, jedno třetí a řadu dalších jen o trochu nižších umístění.

„Jezdil jsem, kde se dalo. Byl jsem s tátou v Pernarci, Cítově, Čímicích, prostě po celé republice. Mě si sám vybral trenér Tomáš Válek, který mě vloni viděl trénovat. Je to ten pan Válek, který má příbuzného mistra světa v motokrosu,” pochlubil se nadějný sportovec.

Maminka Jana synovi přeje, ale zároveň má obavy. „Je ještě tak malý a už takhle jezdí. Pokaždé se o něj moc bojím. Ale zase mu pak tu radost přeji, občas se jezdím dívat,” říká Jana Kučeříková.  

Dominik se však nevěnuje jen motokrosu, najde si čas i na jiné záliby. „Jezdím na kole, běhám, rád kreslím. Ve škole mám hodně jedniček. Rád čtu časopisy o motorkách a mým snem je jednou vyhrát mistra republiky,” svěřil se malý závodník, který se doma ještě stará o rybičku a nejraději má pořady o Simpsonových, Spidermanovi a Harrym Potterovi.

Rodiče vše nechávají na jeho rozhodnutí. „My ho nenutíme, baví ho to, je šikula. Sami jsme zvědaví, jak to dopadne, jestli se tomu bude pořád věnovat. Zatím jsme pyšní, že umí a že podle trenéra má talent a zvládá,” shodli se rodiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám